Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na granici s Crnom Gorom zaplijenjeno 856 zaštićenih ptica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na graničnom prijelazu Karasovići u srijedu je zaplijenjeno 856 ubijenih ptica zaštićenih vrsta, pronađenih u vozilu talijanskog državljanina, priopćeno je danas iz Ministarstva kulture.

Češljugari, livadne trepteljke, šljuke kokošice i bijele pastirice bile su upakirane u 30 najlonskih paketa ukupne težine 27,5 kilograma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prugaste trepetljike Talijan krijumčario zaštićene ptice vrijedne 146.400 kuna Slika nije dostupna Spriječeno krijumčarenje ubijenih zaštićenih ptica

Prekršitelj je kažnjen s 20 tisuća kuna, protiv njega je podnesena kaznena prijava i zadržan je u pritvoru, stoji u priopćenju.

Prema Zakonu o zaštiti prirode podnesen je Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom prekršajnom sudu u Dubrovniku, koji bi danas trebao biti dovršen (predviđena kazna je od sedam do 35 tisuća kuna).

Utvrđeno je da su ptice bile ulovljene u Albaniji, a talijanski
državljanin ih je namjeravao preko Crne Gore i Hrvatske prevesti u Italiju. On je izjavio da su ptice bile namijenjene za vlastitu upotrebu, navodi se u priopćenju Ministarstva kulture.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene