Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burna noć

Muškarac upao u more kod Crikvenice, zamalo se utopio, jedna je stvar bila ključna: Već je plutao na leđima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Policajci i građanin spasili su 38-godišnjaka prošle noći u Crikvenici od utapanja.

Burno je bilo prošle noći u kod ušća u more u Crikvenici gdje se odvijala prava drama, ali sa sretnim ishodom - spašen je muškarac koji se zamalo utopio.

Pola sata poslije ponoći policiji se javio građanin iz Selca kazavši da je na ušću Dubračine u more vidio mušku osobu koju nosi struja prema moru i koja je nerazgovjetno vikala, odnosno tražila pomoć.

Policajci su odmah reagirala te s dojaviteljem i njegovom barkom krenuli prema pučini mora i započeli traganje za nepoznatom osobom.

Na mjesto događaja upućena je hitna medicinska pomoć i vatrogasci JVP Crikvenica koji su izišli na mjesto događaja, a izvještena je i Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru koja je iz Rijeke uputila jedno plovilo.

Oko 1:20 policajci su na udaljenosti od oko 1,5 kilometar od obale u moru pronašli nepoznatu mušku osoba kako pluta na leđima.

Pročitajte i ovo Ilustracija PREVENCIJA JE KLJUČNA Može se dogoditi svakome od nas, a drugi je uzrok smrti kod djece: ''Tužno je što smo ovu sezonu započeli s čak četiri žrtve...''

Došli su do muškarca i uz pomoć građanina izvukli ga u plovilo gdje mu je zatim policijska službenica pružila prvu pomoć, a potom su ga prevezli do obale gdje su ih dočekali djelatnici JVP Crikvenica uz čiju pomoć su muškarca s plovila prenijeli u vozilo hitne pomoći.

Muškarac je bio vidno iscrpljen i pothlađen te je uz liječničku i policijsku pratnju prevezen u KBC Rijeka na daljnje liječenje.

Riječ je o 38-godišnjem nizozemskom državljaninu, a policija nastavlja s postupanjem kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti ovog događaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 5 SAVJETI I PREPORUKE Kupanje mnoge veseli, ali opreza nikad dosta: Roditelji pogotovo trebaju pripaziti na jednu stvar

Policija je iskoristila priliku i osobito zahvalila građaninu iz Selca koji im je dojavio što se dogodilo i pomogao u prijevozu plovilom i traganju za utopljenikom, kao i izvlačenju iz mora.

''Bez njegove pravovremene dojave pitanje je kakav bi završetak imala ova priča, a srećom se on našao u blizini pa je velikim dijelom pridonio u spašavanju utopljenika. Ta njegova humana gesta još jednom potvrđuje kako policija u kvalitetnoj suradnji s građanima može ostvariti sjajne rezultate za dobrobit svakog čovjeka i cjelokupne zajednice uz moto sigurnost i povjerenje na djelu'', poručili su iz policije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene