Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sezona prije sezone

Počinju gužve: Stonska obilaznica još se čeka, iz Hrvatskih cesta otkrivaju kad bi sve moglo biti spremno

Aktualno Galerija Pelješac u predsezoni - 1 Pelješac u predsezoni - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pelješac u predsezoni - 2 Pelješac u predsezoni - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pelješac u predsezoni - 3 Pelješac u predsezoni - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pelješac u predsezoni - 4 Galerija 1/4 >>
Na krajnjem jugu Hrvatske se turistička sezona polako približava i kreću gužve. Pojačan promet već bilježe na Pelješkom mostu, no Stonska obilaznica još nije gotova. Dnevnik Nove TV je provjerio kada će to biti i što kažu na Pelješcu koji obara svoje turističke rekorde.

Od otvaranja do danas, Pelješkim mostom prošlo je nešto više od milijun i 420 tisuća vozila. I danas su na Pelješcu brojni domaći gosti kojima je most približio jug Hrvatske.

"Ovo je danas prvi put, pravi doživljaj, treba ga zapamtiti“, rekla je Anica iz Zagreba, a pravi doživljaj je bio i Sandri: "Puno je lakše i ljepše, idemo kroz svoju zemlju. Idemo u Dubrovnik, mali odmor, malo proslava rođendana.“

Uskrsni vikend donosi i veće gužve, već u se petak bilježi 50-ak posto više vozila. Nezaobilazna stanica većini turista je Ston.

Pročitajte i ovo Nikolina Brnjac ''Vesele vijesti'' Brnjac: ''Turizam očekuje dobru sezonu, za Uskrs bolje najave nego lani''

"Bez obzira što nije turistička sezona dnevno tu bude i po 10-ak autobusa koji dođu ciljano u Ston zbog povijesti i kulture i gastronomije“, kazao je načelnik Općine Ston Vedran Antunica reporterki Dnevnika Nove TV Pauli Klaić Saulačić.

Ugostitelju Sveti Pejiću je Pelješki most podebljao prihode: "U Stonu se promet u restoranima povećao za 120 do 150 posto. Kada se otvori zaobilaznica, bit će nešto manje, ali Ston će sve više dobivati na važnosti.“

Pročitajte i ovo Antun Banovac Ravnatelj lučke uprave Druga nesreća sa smrtnim ishodom na istom trajektnom pristaništu: "Nema sustava koji će pomoći kad su ljudi tako neodgovorni"

Sada sav promet s Pelješkog mosta ide kroz Ston, što ljeti stvara gužve i pritisak, no to bi uskoro trebalo biti gotovo. Otvaranje Stonske obilaznice bilo je najavljeno za prije Uskrsa, no to se nije dogodilo. Ipak, iz HC-se nadaju kako će sve biti spremno za 20. travnja.

"U tijeku su radovi na otklanjanju uočenih nepravilnosti, to očekujemo da bi trebalo biti gotovo tijekom idućeg tjedna. U tijeku su isto tako i testiranja sigurnosnih sustava u tunelima. Nakon toga ćemo krenuti u proceduru za izdavanje uporabne dozvole“, rekao je Ivica Tutman iz Hrvatskih cesta.

Otvaranje Stonske obilaznice značit će i kraj projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom, a jug Hrvatske trebao bi spremno dočekati turističku sezonu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene