Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepostojeći automobili

MUP upozorava: Pazite na lažne internet oglase za prodaju vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MUP i grčka policija otkrili su međunarodni lanac prijevara na hrvatskom online oglasnom prostoru.

'Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s grčkom policijom radilo je na razrješavanju nekoliko slučajeva kaznenih djela prijevare. Naime, izvršenim provjerama vidljivo je da se na Internet stranici www.njuskalo.hr kontinuirano objavljuju oglasi čiji je cilj prevara kupaca. Prodavatelji iz Grčke nude vozila čija se prodaja dogovara uplatama određene svote novca putem 'Western Uniona' za transport vozila, a nakon izvršene uplate za transport, prestaje svaka komunikacija između prodavatelja i kupca, a kupljeno vozilo nije dostavljeno. Na ovakav način prevaren je veći broj osoba iz Republike Hrvatske i regije', stoji u priopćenju policije.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug" Ilustracija Paket iz inozemstva Čekala je paket sa zlatom i vrijednosnim papirima, uplatila novac, ali uskoro je shvatila da mora nazvati policiju

Ti oglasi nemaju kontakt brojeve već se prodavatelje kontaktira putem oglasnog obrasca, a prodavatelji se potencijalnim kupcima javljaju putem e-maila. Tvrtku Njuškalo.hr MUP je upoznao s ovim problemom te su im predložili da poduzmu aktivnije mjere u sprečavanju objavljivanja i brisanju spornih oglasa sa svojih stranica, kao i da na svojim stranicama postave upozorenja o mogućim prijevarama iste vrste.

'Ovim putem upozoravamo i sve građane na ovaj modalitet prijevara te ih molimo da budu oprezniji i ne nasjedaju na 'povoljne' oglase o prodaji automobila jer bi ih mogli skupo koštati', poručuju iz MUP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene