Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažni poslodavci

Oprez: Ne zovite na ponude za posao s brojem 060

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok je na burzi sve više nezaposlenih koji čini se bezuspješno čekaju neko radno mjesto, ljudi se okreću svakojakim oglasima kojima se traži uglavnom nekvalificirana radna snaga.

Na internetskom portalu Moj Posao upozoravaju posloprimce da ne nasjedaju sumnjivim agencijama, koji će im sigurno samo uzeti novac. Primamljivi oglas na internetu i mjesečna plaća od četiri tisuće kuna te broj koji počinje s 060, što znači da minuta razgovora može biti i skuplja od osam kuna. Navodni posrednici zato namjerno razvlače razgovor.

Pročitajte i ovo Zakon o radu: Ilustracija - 1 PREDNOSTI I MANE Od početka godine u zakonu prvi put i rad od kuće: Što o promjenama kažu poslodavci, a što radnici? Slika nije dostupna U potrazi za poslom Ispovijesti Hrvata: Fiktivni natječaji i seks u zamjenu za posao!

'Kontakt osobe s navedenih brojeva zapravo obmanjuju posloprimce dajući im lažna obećanja o pronalasku posla, a ono što se stvarno događa je da iščitavaju oglase koji su objavljeni po internetskim portalima za oglašavanje slobodnih radnih mjesta', kaže Saša Matijašević s portala MojPosao. Svaka agencija za posredovanje pri zapošljavanju, kaže, mora dobiti dozvolu Ministarstva rada, a većina ovakvih sumnjivih internetskih posrednika radi u sivoj zoni. 'Ovdje se radi čisto o zloupotrebi trenutne situacije gdje na tržištu rada imamo veliki broj nezaposlenih i gdje su nezaposleni jednostavno primorani tražiti informacije iz neprovjerenih izvora', ističe Matijašević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene