Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gnjusan zločin

Zatočili i silovali djevojčicu na vrhu zgrade u Dalmaciji, prijetili su da će je baciti: Poznato kolike su kazne dobili

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Silovali su i zatočili djevojčicu na vrhu zgrade u Dalmaciji. Prijetili su joj da će je baciti s nebodera. Jedan je dobio godinu i pol maloljetničkog zatvora, drugi uvjetnu kaznu.

Dvojica 21-godišnjaka osuđena su nepravomoćno u Splitu za spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina, a taj se zločin dogodio u svibnju 2021. godine. 

Sudili su im po Zakonu o sudovima za mladež. Jedan je za silovanje osuđen na godinu i pol maloljetničkog zatvora, a drugi za bludne radnje na pridržavanje izricanja kazne maloljetničkog zatvora, uvjetno.

Obojica su osuđena i za protupravno oduzimanje slobode. Sankcije u takvim postupcima predlaže socijalni pedagog, a svoje mišljenje daje i tužitelj, piše Dalmatinski portal.

Mladići su djevojčicu pozvali na krov nebodera uz prijetnje da će je udariti i baciti u grmlje. Gurnuli su je u dizalo, a kada su došli na krov, jedan je zaključao vrata i tako onemogućio žrtvi da pobjegne.

Pročitajte i ovo Tuneli ispod Gaze - 5 taktička prednost FOTO Gaza metro - ovo je misteriozni labirint ispod zemlje pred kojim su Izraelci nemoćni: Hamas je izgradio stotine kilometara tunela

Djevojčici su prijetili da će joj zavezati kabelom ruke i noge i baciti je sa zgrade. Dirali su je po intimnim dijelovima tijela. Jedan okrivljenik napustio je krov i zaključao vrata. Žrtva je ostala nasamo s drugim mladićem, koji joj je otkopčao hlače i držeći rukom za vrat silovao.

Sat vremena kasnije na krovu nebodera pojavio se brat oštećene i izbavio je iz zatočeništva. 

Okrivljenicima su izrečene i odgojne mjere, moraju se uključiti u psihosocijalni tretman i ne smiju uznemiravati žrtvu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene