Sječa stabala, ilustracija
Sječa stabala, ilustracija Foto: Getty Images

U četvrtak je u šumi Zdenački gaj nedaleko Grubišnog Polja došlo do nesreće na radu u kojoj je poginuo mladić, javlja policija.


U četvrtak oko 10:40 sati, u šumi Zdenački gaj nedaleko Grubišnog Polja, 22-godišnji radnik je zajedno s još trojicom radnika javnog poduzeća za gospodarenje šumama i šumskim zemljištima iz Grubišnog Polja motornom pilom rušio drva.

Vezani članci Prometna nesreća u Bjelovaru - 4 Svjedok strašne nesreće kod Bjelovara: "Probudio me veliki prasak, čulo se kao da je pukla bomba... Pokušali smo jednoga osloboditi, ali nismo uspjeli" Slika nije dostupna Sinj: Muškarac poginuo u sječi drva

Prilikom rušenja jednog stabla, sa susjednog drveta se odlomila grana koja je 22-godišnjaka udarila u stražnji dio glave. Od siline udarca je pao na tlo i izgubio svijest, nakon čega su ga ostali djelatnici žurno prevezli u Dom zdravlja Grubišno Polje gdje je uslijed težina ozljeda preminuo.

"Očevidu na mjestu događaja je bio prisutan i inspektor zaštite na radu. Tijelo stradalog mladića prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Bjelovar gdje biti obavljena obdukcija, a također će se obaviti i sve druge dokazne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ove nesreće", priopćila je PU bjelovarsko-bilogorska.