Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ukraden stroj težak 36 tona!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Specijalno konstruiran stroj za razminiranje težak 36 tona ukrali su nepoznati lopovi u noći sa petka na subotu, priopćila je vukovarsko-srijemska policija.

'Stroj marke Zeus ukraden je nedaleko Tordinaca gdje je splitska tvrtka Avangard angažirana na razminiranju poljoprivrednih površina', izjavio je glasnogovornik policije Krunoslav Žgela.

Pročitajte i ovo Razminiranje i suveniri - 2 Ploče s upozorenjem U Lijepoj Našoj minirano ostalo još 112,8 km2: "Tu se nalazi blizu minsko polje, nije daleko od mene. Ovdje čuvam ovce i dosta me strah" Međunarodna donatorska konferencija o humanitarnom razminiranju u Ukrajini Potpisan sporazum Hrvatska će pomoći Ukrajini s još 5 milijuna eura za razminiranje

Potvrdio je da teški stroj još nije pronađen te dodao da policija traga za počiniteljima.

Stroj vrijedan oko 3,6 milijuna kuna u vlasništvu je đakovačke tvrtke 'Rammstein' koja se oglasila priopćenjem tražeći pomoć građana koji eventualno imaju saznanja o krađi stroja za razminiranje.

Zbog težine stroja u tvrtki smatraju da je mogao biti natovaren na 'labudicu' i odvezen.

Na području Vukovarsko-srijemske županije minski sumnjivo je još oko 80 kvadratnih kilometara na kojima je, prema stručnim procjenama, razasuto oko 44.000 mina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene