Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Noćna diverzija

Lopov "hakirao" bankomat da mu izbacuje novac, na ulicama Splita 70.000 kuna

Raznesen bankomat u Zagrebu (Foto: Robert Anic)1 - 4
Raznesen bankomat u Zagrebu (Foto: Robert Anic)1 - 4 Robert Anic
Aktualno Galerija Raznesen bankomat u Zagrebu (Foto: Robert Anic)1 - 4 Raznesen bankomat u Zagrebu (Foto: Robert Anic)1 - 4 Foto: Robert Anic +0 Raznesen bankomat u Zagrebu (Foto: Robert Anic)1 - 1 Galerija 1/2 >>
Pljačka bankomata u Splitu! Lopov je u Splitu uspio hakirati bankomat te ukrasti više stotina tisuća kuna, dok je 70.000 kuna ostalo razasuto kraj bankomata. Policija traga za pljačkašem.

Više od 70.000 kupa pokupili su s poda policajci koji su došli na mjesto pljačke bankomata kraj ureda Hrvatske pošte u Lovretskoj ulici 22 u Splitu.

Pročitajte i ovo Ilustracija ozljede glave i mozga Tučnjava ispred kluba u Splitu: Mladić se bori za život Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..."

Lopov je tijekom noći došao do bankomata te s prijenosnog računala davao bankomatu "upute" za isplatu gotovine. Pokupio je znatan iznos ne znajući da se uključio alarm koji je obavijestio nadležnu zaštitarsku tvrtku.

Nakon što je zaštitar došao do pljačkaša, ovaj je "nestao" u trenu, ali je za njim ostao bankomat kojem je već dao upute za izbacivanje novca te je novac i dalje izlazio van.

Osim novca iz otvora bankomata na tlu su se našle i brojne novčanice koje su poispadale kradljivcu zbog brzine kojom je krenuo bježati. Pozvani su policajci koji su sakupili oko 70.000 kuna razasutih novčanica. Iz bankomata je navodno odnijeto više stotina tisuća kuna.

Pljačku je potvrdila Željka Radošević iz PU splitsko-dalmatinske. "Mogu vam potvrditi da je u subotu oko 00.30 sati došlo do pljačke bankomata u Lovretskoj ulici te je kriminalističko istraživanje u tijeku. Uzeta je određena količina novca te je nastala veća materijalna šteta", izjavila je.

Na bankomatu je napravljen očevid te su osim tehničke opreme, uzeti i biološki tragovi koje je kradljivac ostavio iza sebe. Pljaškaš je navodno stranac, a u prilog te teorije govori i činjenica da je noćnu rabotu obavljao doslovno u dvorištu policijske uprave, piše Slobodna Dalmacija.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene