Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekadašnji simbol privatizacije i HDZ-ov tajkun Miroslav Kutle već danima stoji na crvenoj Interpolovoj tjeralici.


Uz to što ima pravomoćnu sudsku presudu zbog malverzacija u predmetu Gradski podrum, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Općinskog kaznenog suda krajem listopada mu je odredilo pritvor i zbog neodazivanja na raspravu. Iako je svoj nedolazak pokušao opravdati medicinskom dokumentacijom, sudski vještak je zaključio da je Kutle sposoban za raspravu.

>> Kutle završio na 'crvenoj tjeralici' Interpola

Vezani članci Josip Gucić Tajkun s tjeralice: Vrhovni sud oslobodio Gucića optužbe za ratno profiterstvo Slika nije dostupna Kutli određen pritvor, čeka se tjeralica

I dok naše ministarstvo pravosuđa poručuje da ne želi ništa komentirati i da su svoj dio posla odradili, ministarstvo BiH kaže da iz Hrvatske još nisu dobili nikakve papire. 'Imamo već slučajeve iz Bosne i Hercegovine kada je u Republiku Hrvatsku upućeno 38 molbi za priznavanje presuda, a iz Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu 32 molbe', rekao je Nikola Sladoje, pomoćnik ministra pravosuđa BiH.

Može birati - Zenica ili Remetinec

Tomislav Karamarko, ministar unutarnjih poslova, kaže kako je zadnja informacija da se Miroslav Kutle nalazi u susjednoj državi. 'Izvršio je prijavu boravišta u kantonu Sarajevo. Za njim je raspisana tjeralica, ali presuda nije pravomoćna', dodaje Oliver Grbić, ravnatelj policije.

Hrvatska Kutlu traži zbog dva slučaja. Presude za Gradski podrum zbog čega mora u zatvor na dvije godine i osam mjeseci. Ali i zbog neodazivanja na druge rasprave.Tek kad to stupi na snagu Kutle će moći birati hoće li u Zenicu ili Remetinec. Nekad junak privatizacije, danas je očito rekorder po ročištima.