Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skriva se u BiH?

Lice s tjeralice: Kutle sposoban za raspravu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnji simbol privatizacije i HDZ-ov tajkun Miroslav Kutle već danima stoji na crvenoj Interpolovoj tjeralici.

Uz to što ima pravomoćnu sudsku presudu zbog malverzacija u predmetu Gradski podrum, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Općinskog kaznenog suda krajem listopada mu je odredilo pritvor i zbog neodazivanja na raspravu. Iako je svoj nedolazak pokušao opravdati medicinskom dokumentacijom, sudski vještak je zaključio da je Kutle sposoban za raspravu.

Pročitajte i ovo Zastava Europske unije Omaklo im se Europska komisija se ispričala zbog spornog hrvatskog grba Dokument Europske komisije Nevjerojatno Kakav promašaj! Europska komisija objavila dokument s pogrešnom hrvatskom zastavom: Pogledajte što im je promaknulo

>> Kutle završio na 'crvenoj tjeralici' Interpola

I dok naše ministarstvo pravosuđa poručuje da ne želi ništa komentirati i da su svoj dio posla odradili, ministarstvo BiH kaže da iz Hrvatske još nisu dobili nikakve papire. 'Imamo već slučajeve iz Bosne i Hercegovine kada je u Republiku Hrvatsku upućeno 38 molbi za priznavanje presuda, a iz Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu 32 molbe', rekao je Nikola Sladoje, pomoćnik ministra pravosuđa BiH.

Može birati - Zenica ili Remetinec

Tomislav Karamarko, ministar unutarnjih poslova, kaže kako je zadnja informacija da se Miroslav Kutle nalazi u susjednoj državi. 'Izvršio je prijavu boravišta u kantonu Sarajevo. Za njim je raspisana tjeralica, ali presuda nije pravomoćna', dodaje Oliver Grbić, ravnatelj policije.

Hrvatska Kutlu traži zbog dva slučaja. Presude za Gradski podrum zbog čega mora u zatvor na dvije godine i osam mjeseci. Ali i zbog neodazivanja na druge rasprave.Tek kad to stupi na snagu Kutle će moći birati hoće li u Zenicu ili Remetinec. Nekad junak privatizacije, danas je očito rekorder po ročištima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene