Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskorištava neznanje

Policija poziva građane na oprez: Nova lažna bankarica ''operira'' po Zagrebu, jednoj žrtvi već ukrala 40.000 kuna

Novac (Foto: Dnevnik.hr)
Novac (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Stariju ženu prevarila je u srijedu za nekoliko desetaka tisuća kuna nepoznata žena koja joj se lažno predstavila kao bankarica, izvijestila je zagrebačka policija, upozoravajući građane da u svoje domove ne puštaju nepoznate osobe koje od njih traže novac jer je riječ o prevarantima.

Novi slučaj prevare lažnim predstavljanjem dogodio se u srijedu oko 11:30 u Novom Zagrebu, u Hermanovoj ulici, gdje je 77-godišnjakinja lažnoj bankarici predala 40-ak tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu Policija traga za muškarcem Je li moguće da netko na ovo nasjedne? Pogledajte što je učinila lakovjerna žena Nepoznata žena prevarila 75-godišnjakinju i iz torbice joj ukrala nekoliko tisuća eura Opreza nikad dosta Došla 75-godišnjakinji na vrata i rekla da ima poklon: Ubrzo je iz torbice nestalo nekoliko tisuća eura

Zagrebačka policija poziva građane na oprez, nagalašavajući da je samozaštitno ponašanje jako bitno jer može doprinijeti sprječavanju počinjenja kaznenih djela.

Građane upozorava da u svoje domove nipošto ne puštaju nepoznate ljude koji pokušavaju doći u posjed njihova novca ili vrijednih predmeta.

Radi se osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba, kažu u policiji.

Zagrebačka policija pozvala je također građane da joj odmah prijave ako od njih nepoznate osobe telefonom zatraže da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili im kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene