Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kopanjem po smeću jedan se muškarac "počastio" s 31.000 kuna u uslugama kod dva teleoperatera. Kako? Pročitajte niže u tekstu.


Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu priopćilo je u ponedjeljak kako je podignulo optužnicu protiv 34-godišnjeg muškarca, koji se okoristio onim što je pronašao u kontejnerima i kantama za smeće na području Varaždina, Koprivnice i Čakovca, odnosno tamošnjeg prigradskog naselja Kuršanca. Na štetu drugih, naravno.

Vezani članci Tomislav Čorić "Zero Waste Hrvatska": Ćorićev zakon o otpadu donosi nove probleme Damir Jembrjh Zagrebačka čistoća predstavila novosti: Kamere, redari i ophodarska služba pokušat će izvući grad iz smeća

Snalažljivog prevaranata optužnicom se tereti da je od prosinca 2012. do ožujka 2014. godine na području tri grada i tri županije prekapao kante za smeće u potrazi za korisnim osobnim podacima, piše portal podravski.hr.

"Pronašao je odbačene račune i druge dokumente s osobnim podacima devetero osoba te bez njihovog znanja i suglasnosti putem telefona zaključio pretplatničke ugovore sa dva teleoperatera navodeći osobne podatke tih osoba, lažno predočavajući da one žele sklopiti ugovore i da će račune plaćati po dospijeću", priopćeno je u ponedjeljak iz varaždinskog tužiteljstva.

Zaposlenici teleoperaterskih kompanija povjerovali su okrivljeniku i zaključili ugovore za ukupno 25 telefonskih brojeva na ime devetero osoba kojima se potom on koristio, a ispostavljene račune nije plaćao. Prema optužnici na taj je način iskoristio više od 31.000 kuna u uslugama.