Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kninska policija podnijet će kaznenu prijavu Općinskome državnom odvjetništvu u Kninu protiv 24-godišnjega Kninjanina zbog osnovane sumnje da je prijetio 36-godišnjem novinaru.


Osumnjičenik je 23. veljače oko 17 sati s mobitela nazvao novinara na kućni telefon i prijetio mu smrću zbog članka koji je objavio 22. veljače, a odnosi se na njegovo svjedočenje u Općinskome sudu u Kninu, ističe u današnjem priopćenju šibensko-kninska Policijska uprava ne navodeći identitet osumnjičenika.

Vezani članci Petrinja - 2 Nakon potresa prijavili prebivalište u razrušenim gradovima: ''Mislim da netko ili zlorabi donacije ili želi iskoristiti financiranje'' Slika nije dostupna HDZ: Umjesto reformama bave se kadroviranjem; SDP: Moramo popraviti što su oni pokvarili

Riječ je o suđenju za ubojstvo 21-godišnjega Kninjanina Igora Vitasa, koji je u rujnu prošle godine umro od ozljeda pošto je pretučen u kninskome klubu 'R1', za što je optužen 32-godišnji Ivica Buva iz Knina. Muškarac kojega se sumnjiči za kazneno djelo prijetnje je Boris Domić, svjedok obrane u suđenju koje traje na Općinskome sudu u Kninu.

Osumnjičenoga za prijetnju policija je pronašla na području Vrgorca te ga je privela u policijsku postaju, gdje je provedena kriminalistička obrada, stoji u priopćenju. U priopćenju se navodi da u sklopu policijske obrade, po nalogu istražnoga suca Županijskoga suda u Šibeniku, u premetačini doma i drugih prostorija kojima se osumnjičenik koristi te njegova osobnog vozila nisu pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu s kaznenim djelom. No, kriminalističkom obradom nepobitno je utvrđena osnovana sumnja da je 24-godišnji osumnjičenik počinio kazneno djelo prijetnje, zaključuje se u priopćenju.