Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga "Život" podnijela je kaznenu prijavu Policijskoj upravi osječko-baranjskoj i đakovačkoj Policijskoj postaji protiv roditelja četvorice dječaka koji su mučili mačku.


U obrazloženju kaznene prijave navodi se da je dječak iz Koritne, koji pohađa Osnovnu školu Semeljci, uz pomoć još nekoliko djece uhvatio mačku, polio ju benzinom i zapalio, te navodno mački odrazao šape i sve to snimio i pokazivao drugoj djeci!

Vezani članci Lignja Spazio lignju, a ona priredila takav šou da ga je hipnotizirala, pa ju je morao pustiti Medvjed (Foto: Screenshot/YouTube) Znatiželjni medvjed prikrao im se dok su spavali na livadi, imaju sreće da je bio mališan

Dječaci su u dobi od 12 do 13 godina i pohađaju Osnovnu školu Josipa Kozarca u Semeljcima. Škola nije željela komentirati događaj, no saznaje se da to dječacima nije prvi slučaj zlostavljanja životinja. 

Prvo iživljavanje sastojalo se u gađanju peradi zračnom puškom.

S obzirom na to da je počinitelj dijete kao i zbog izuzetne
okrutnosti djela, predsjendik udruge 'Život' Davorko Feil smatra kako slučaj zaslužuje posebnu pažnju policije, pravosudnih tijela i šire društvene zajednice. 

'Ovo nije prvi slučaj zlostavljanja životinja, a da su počinitelji djeca. Prije nekoliko godina djeca su zapalila psa, prije dvije godine djeca predškolske dobi mačićima su odrezali šape, a sada su djeca polila mačku benzinom, zapalili ju i sve to snimili', kazao je Feil.
 
Policija će podnijeti prijavu protiv roditelja zbog zanemarivanja djece. U priču će se uključiti i Centar za socijalnu skrb koji će utvrditi stanje u obiteljima djece koja su zlostavljali životinje. 

Glasnogovornica PU osječko-baranjske Edita Roterbauer potvrdila je da je policija zaprimila kaznenu prijavu i provela kriminalističku obradu. Sačinjeni su opći i poseban izvještaj koji su dostavljeni državnom odvjetniku za mlade u Osijeku.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju