Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deseci ozlijeđenih

VIDEO: Bus pun djece sletio s autoceste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Autobus pun školske djece sletio je s autoceste Zagreb-Split kod Karlovca.

Prema informacijama iz bolnice, ozlijeđeno je 47 osoba, dok ih je 34 zadržano na liječenju. 'Za sada ne nalazimo da bi itko od njih bio životno ugrožen, a što se težina ozljeda tiče znat će se tek nakon medicinske obrade koja još traje', kazao je dežurni kirurg Zvonko Tutek. Tamara Grčić, glasnogovornica PU karlovačke rekla je kako se radi o učenicima 7. razreda OŠ Juraja Habdelića iz Velike Gorice koji su išli na ekskurziju. 'Ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena u karlovačkoj Općoj bolnici. Pozivam roditelje da u bolnici potraže informacije o svojoj djeci i da, zbog vlastite sigurnosti, ne dolaze na autoput', poručila je glasnogovornica.

Pročitajte i ovo Autobusna nesreća, ilustracija U samo dva dana Nova autobusna nesreća u Njemačkoj: Ozlijeđeni deseci učenika Nesreća u Njemačkoj Sve službe na terenu FOTO/VIDEO Objavljene snimke s mjesta strašne nesreće u Njemačkoj: Prevrnuo se Flixbusov autobus, najmanje je pet osoba poginulo

>> Kosor 'liječnica' dvoje učenika uputila na pregled

Vozaču autobusa navodno pozlilo

Turistički pratitelj Milan Silić kazao je na mjestu događaja da je vozaču autobusa pozlilo. 'Jednostavno se srušio meni pod noge', rekao je Silić, dodajući da je autobus probio dvije ograde i sletio s autoceste. Prema njegovim riječima sreća je što se autobus nije prevrnuo već ostao na kotačima. Autobus je probio dvije zaštitne ograde, prešao trake suprotnog smjera i završio na zelenom pojasu uz kanal, doznaje se u policiji, u kojoj kažu da će se o uzrocima nesreće i brzini kretanja autobusa znati nešto više tek nakon očevida.

Vozač automobila u zadnji trenutak izbjegao nalet autobusa

Na snimci koju je zabilježila nadzorna kamera na Autocesti Rijeka-Zagreb, vidi se koliko je sreće u nesreći bilo što se autobus nije prevrnuo s obzirom na to da je nakon probijanja zaštitne ograde preko suprotnog traka punom brzinom sletio s autoceste. Na snimci se također vidi kako je jedan vozač, koji je normalno vozio svojim smjerom, u posljednji trenutak izbjegao nalet autobusa na svoje vozilo.

'Sve se desilo vrlo brzo, u dvije sekunde, prvo smo prošli prvu zaštitnu ogradu, pa u drugu, onda smo udarili u jarak, krv je bila posvuda', rekao je Ivan, ozlijeđeni dječak. 'Ja sam prvo pomislio da su skrenuli na desnu stranu. U biti kad sam vidio, kad sam prolazio i vidio da su probili dvije trake to je strašno. Razmišljam što je moglo biti, ali hvala Bogu, dobro je', rekao je Vladimir Hamilton, otac ozlijeđene djevojčice.

'Dakako da me zanima. Istragu i želim, da se svaki detalj ovoga što se dogodilo rasvijetli jer to može biti preventivna mjera za budućnost kad se organiziraju ovakve ekskurzije', rekla je premijerka Jadranka Kosor. 'Obišli smo svi ozlijeđenu djecu i roditelje. Djeca su uplašena, šokirana što je i razumljivo. Nalaze se u traumatičnom stanju, ali s obzirom na okolnosti koje su se događale na autocesti, treba zahvaliti da nije bilo većih i značajnijih ozljeda', rekao je Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice. (Mi.Dr./T.Š./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene