Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetila karlovačku bolnicu

Kosor 'liječnica' dvoje učenika uputila na pregled

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor posjetila je učenike koji su stradali u prometnoj nesreći, ali i one smještene u policijskoj postaji koje se smatralo neozlijeđenima te je nakon razgovora s njima zaključila da još dvoje djece, po njezinom mišljenju, treba otići na liječnički pregled.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor obišla je danas u Karlovcu velikogoričku djecu koja su na odlasku na maturalno putovanje doživjela jutros u Karlovcu prometnu nesreću. U Općoj bolnici ravnatelj Nedjeljko Strikić izvijestio je premijerku da su hospitalizirane 34 osobe, od kojih je jedno djete zadobilo teške tjelesne ozljede, ali nitko nije životno ugrožen. Svi ostaju 24 sata na promatranju da bi se isključile ili pravovremeno otkrile unutarnje ozljede, rekao je dr. Strikić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prometna nesreća Sletio s autoceste, teško stradala djevojčica Slika nije dostupna Nesreća kod Novigrada Jedna osoba poginula, jedna teže ozlijeđena

Nakon obilaska dviju bolničkih soba na karlovačkom Odjelu traumatologije i razgovora s djecom i liječnicima, premijerka Jadranka Kosor je u izjavi za medije kazala da je došla da se uvjeri imaju li djeca svu moguću potrebnu pomoć. Sasvim je izgledno da gotovo svi napuste bolnicu za dan ili dva, ali će do tada svi dobiti i psihološku pomoć, rekla je. Najvažnije je da nitko nije teško stradao, da su odlično zbrinuti, ali neka od djece su vidljivo preplašena i bit će im osigurana adekvatna psihološka pomoć, kazala je Kosor.

Premijerka se u Policijskoj postaji Karlovac sastala se i s 23 djece koja nisu ozlijeđena, kojoj su se u međuvremenu pridružili i roditelji, većinom iz Velike Gorice. Nakon razgovora s njima premijerka je rekla da smatra da bi još dvoje od njih trebalo otići na pregled u bolnicu, te je tako i dogovoreno. Upitana je li vidjela mjesto nesreće, Kosor je rekla da jest, pri dolasku u Karlovac, te da želi da istraga bude potpuna, jer bi svaki mogući propust koji se utvrdi mogao poslužiti kao neka preventivna mjera ubuduće, kada se budu organizirale školske ekskurzije, kazala je.

>> Karlovac: Vozaču pozlilo, bus pun djece sletio s autoceste

Sva djeca, troje profesora i turistički pratitelj te vozač dali su policiji izjave da bi se utvrdile sve okolnosti i uzrok prometne nesreće. Oko 12 sati nakon policijske obrade vozač autobusa je također upućen u bolnicu na pregled. Naime, kako je ispričao turistički pratitelj Milan Silić, tijekom vožnje vozaču je pozlio i, kako je rekao 'jednostavno se srušio'.(HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene