Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Majka nađenog mrtvog novorođenčeta saslušana i puštena na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlovačka policija saslušala je 26-godišnju ženu iz Požege, za koju je utvrđeno da je majka mrtvog novorođenčeta nađenog na otpadu, i pustila ju na slobodu do dovršetka medicinskog vještačenja o uzroku smrti djeteta.

Ona je puštena na slobodu budući da još nema potvrde da je pronađeno dijete bilo živo nakon rođenja i da je riječ o čedomorstvu, te da ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke i ometanja istrage, priopćila je glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Tanja Petrić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Velika potraga Drama u bolnici: Djevojka (18) otela bebu i pobjegla, vratila ju nakon dva sata Slika nije dostupna Kopala po smeću i pronašla mrtvu bebu

"Ako se potvrdi da je nađeno dijete bilo rođeno živo, po završetku vještačenja bit će podnesena odgovarajuća kaznena prijava protiv R.C.", piše u priopćenju.

O činjenicama koje su omogućile identifikaciju novorođenčeta i majke policija za sada ne govori, osim da je utvrđeno kojim je kamionom dopremljeno smeće u kojemu je bila i vrećica s mrtvim muškim novorođenčetom i da se "daljnjim radom došlo do određenih pokazatelja koji su upućivali na eventualni identitet majke".

Kriminalistička obrada policije provodi se u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom i Istražnim centrom Županijskog suda u Karlovcu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene