Presretač, ilustracija (FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Presretač, ilustracija (FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Zbog divljanja po autocesti i izazivanja prometne nesreće 38-godišnji vozač iz BiH dobio je tri mjeseca zabrane vožnje unutar Hrvatske i mora platiti kaznu od 15.000 kuna.


Na autocesti Zagreb - Lipovac u subotu oko 14:45 38-godišnji državljanin BiH u Mercedesu njemačkih registracija jurio je 250 km/h i vozio se lijevom prometnom trakom autoceste iako je desna prometna traka bila slobodna kad mu je zasmetao auto ispred njega. Počeo je blicati i trubiti, a vjerojatno nije znao da su u autu ispred njega policajci u presretaču.

Vezani članci Kamion pokosio vozilo ophodnje na cesti - 4 FOTO Za dlaku izbjegli smrt: Kamion pokosio vozilo cestarske ophodnje, zaposlenici izašli iz auta nekoliko sekundi prije udara Aerodrom u Kabulu Identificirani ljudi koji su padali s aviona: Zubar htio otplatiti svadbu, poginuli liječnik i afganistanski reprezentativac...

Nakon što je obišao policijsko vozilo, policajci su utvrdili da se vozi 250 km/h te su upotrebom svjetlosnih i zvučnih signala iz službenog vozila, vozaču dali jasan i nedvojben znak da se zaustavi. No on nije stao, već je naglo ubrzao pa zbog nepropisnog kretanja vozila i nedopuštene brzine prilikom prelaska u prometnu traku za odvajanje u smjeru čvora Županja izgubio nazor nad automobilom i udario u prometnu opremu i ploču te zaštitnu ogradu.

S 38-godišnjakom je u autu bilo dijete i oboje su lakše ozlijeđeni, a pomoć im je pružena u vinkovačkoj bolnici. Krhotine od nesreće oštetile su i presretač.