Iustracija
Iustracija Foto: Getty Images

Stravičan zločin dogodio se u noći sa četvrtka na petak u selu nadomak Pregrade, gdje je 69-godišnji muškarac cjepanicom usmrtio 71-godišnju ženu s kojom je živio.


Nakon što je pronašla tijelo u kući, policija je privela muškarca kako ne bi pokušao pobjeći.

Vezani članci Spomen-obilježje poginulim ruskim novinarima Kaznene prijave zbog ubojstva ruskih novinara prije 30 godina: Izrešetali im automobil pa ih dokrajčili hicima iz pištolja Filip Zavadlav osuđen na 40 godina zatvora Zavadlav dobio 40 godina zatvora, proglašen krivim za krvavi pohod: "Ovo je jedan od najbrutalnijih događaja u Hrvatskoj"

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je u ponedjeljak zbog opasnosti od bijega istražni zatvor 70-godišnjaku nepoznatog državljanstva zbog sumnje da je u petak u Pregradi ubio svoju 72-godišnju izvanbračnu partnericu.

Muškarac je po dovršetku istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, a tijelo su prevezli na obdukciju na Zavod za sudsku medicinu.

Istražitelji su imali problema s utvrđivanjem identiteta osumnjičenog koji nije imao ništa od dokumenata. Kako bi utvrdili tko je on, ušli su u evidenciju starih osobnih iskaznica i otkrili da je izdana 16. srpnja 1970. te usporedili otiske prstiju i utvrdili identitet.

Tužiteljstvo je preciziralo da je okrivljenik u petak rano ujutro u Gornjoj Plemenščini kod Pregrade više puta udario 72-godišnjakinju tvrdim predmetom po glavi i vratu, pri čemu je zadobila višestruke ozljede od kojih je preminula na mjestu događaja.

Prema pisanju medija, okrivljenik tvrdi da ga je žrtva napala nožem i da se on branio, nakon čega je uzeo cjepanicu kojom je svoju izvanbračnu partnericu udario po glavi.