Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija ga prozrela

Htio zaraditi s 5,5 kilograma tartufa u Italiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uspješnom suradnjom granične policije i carine, na graničnome prijelazu Kaštelu na izlazu iz Republike Hrvatske zaplijenjeno je 5,5 kilograma tartufa, izvijestila je danas istarska Policijska uprava.

Glasnogovornica istarske Policijske uprave Nataša Rogić rekla je kako su tartufi pronađeni preksinoć oko 20 sati pri kontroli osobnog automobila škode octavije pulskih registarskih oznaka koji je vozio 47-godišnjak s područja Buzeta. U automobilu je pronađeno pet kilograma bijelog tartufa, pola kilograma crnog tartufa i dvije vage za mjerenje tartufa.

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

>> Pokušala prokrijumčariti tartufe u Italiju

Budući da 47-godišnjak za spomenute tartufe nije imao dozvolu mjerodavnih tijela, uhićen je zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo izbjegavanja carinskog nadzora i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje.

Tijekom obrade utvrđeno je da je izbjegavajući mjere carinskog nadzora tartufe namjeravao prokrijumačariti u Italiju. Protiv 47-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava zbog izbjegavanje carinskog nadzora te optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti prirode i Pravilnika o zaštiti gljiva. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene