Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gradonačelnik Ploča kazneno prijavljen zbog oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premetačinom dviju kuća pločanskog gradonačelnika Ante Karamatića policija je u jednoj pronašla vojničku pušku iz 1924., signalno-raketni pištolj, dva puščana, pet pištoljskih i 50 streljiva za malokalibarsku pušku, priopćeno je danas u dubrovačko-neretvanskoj Policijskoj upravi.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, utvrđeno je da je Ante Karamatić protupravno držao i puškomitraljez marke "zbrojevka", lovačku pušku i 25 patrona s eksplozivom "gelamonom 30 V", koje su mu potkraj prošle godine iz kuće ukrala trojica provalnika.
 
Po riječima glasnogovornika PU-a Ivana Kukrike u tom slučaju nije riječ ni o kakvim političkim procesima, nego je po Zakonu o oružju protiv pločanskog gradonačelnika Ante Karamatića podignuto nekoliko prekršajnih i kaznenih prijava zbog nezakonita posjedovanja vatrenog oružja.

Pročitajte i ovo Branimir Glavaš - 1 Prijavio ga Vladimir Šeks Glavaš u policiji zbog prijetnji, uputio i žestoku poruku Šeksu Slika nije dostupna Nekoliko tisuća kuna štete Krao metalne ploče po Kaštelima, šteta nekoliko tisuća kuna

U vezi s tim slučajem pločanski HDZ u priopćenju navodi kako
svakodnevni medijski napisi o "slučaju pločanskog gradonačelnika" stvaraju negativni sliku o svima koji žive i rade u Pločama i pretvaraju taj grad u grad slučaj. Pločanski HDZ poziva mjerodavne da što prije riješe taj slučaj i ako se utvrdi da je gradonačelnik Karamatić prekršio zakon, morat će odgovarati kao i svaki drugi građanin .

Kako su pisali mediji, pretraga gradonačelnikovih dviju kuća nastavak je istrage nakon što su trojica provalnika ukrala više komada oružja i streljiva koje je gradonačelnik nelegalno posjedovao. 

Karamtić (SDP), navode mediji, tvrdi da za ukradeno oružje posjeduje uredne isprave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene