Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AKCIJA ŠPANJOLSKE POLICIJE

Uhićeno osmero krijumčara koji su migrante vozili preko Hrvatske: Naplaćivali do 20.000 eura

Migranti u Španjolskoj
Migranti u Španjolskoj Foto: Afp
Policija u Španjolskoj uhitila je osam osoba osumnjičenih za nezakonit cestovni prijevoz pakistanskih migranata iz BiH preko Hrvatske do Španjolske.

Španjolska policija uhitila je osam osoba osumnjičenih za krijumčarenje pakistanskih migranata iz BiH preko Hrvatske do Španjolske.

"Skupina kriminalaca je organizirala tajna putovanja iz Bosne i Hercegovine do Španjolske cestovnom trasom poznatom kao 'Balkanska ruta'", priopćila je španjolska policija u četvrtak.

Tom rutom migranti iz Pakistana i Irana dolaze do Turske, od kuda neki stižu u BiH, pa na granici s Hrvatskom čekaju mogućnost ulaska u Europsku uniju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEMA OZLIJEĐENIH Prometna nesreća u Zagrebu: Tramvaj iskočio iz tračnica i sudario se s cisternom

Pročitajte i ovo Zoran Milanović s najvišim zapovjednicima pisao i Vladi Milanović s najvišim vojnim zapovjednicima: "Hitno nam treba vojna oprema i ubojna sredstva"

Organizirana skupina naplaćivala im je između 12.000 i 20.000 eura po prevezenom migrantu. Iz BiH bi ih pješice preko planina uvodili u Hrvatsku, potom premještali do Italije, a zatim svojim vozilima do posljednjeg odredišta Barcelone.

"Nakon što bi migrante doveli u Barcelonu, našli bi im smještaj i prijevoz do gradova Huesce i A Corune, gdje bi na crno radili u supermarketima i restoranima. Za to vrijeme bi se skupina bavila administrativnim sređivanjem njihovih papira, lažno tražeći međunarodnu zaštitu za njih i privremeni socijalni smještaj", izvijestila je policija.

Policija upala u dvije kuće

Policija je upala u dvije kuće, jednu u Huesci i drugu u A Coruni, te provela inspekciju rada u dva restorana i supermarketu u tim gradovima na sjeveru Španjolske.

"Tijekom inspekcije pronašli smo nekoliko žrtava prijevare bez ikakvih dokumenata koji bi potkrijepili da se zakonski nalaze u Španjolskoj. Nisu imali niti ugovore o radu", priopćila je policija.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija - 5 Očevid u tijeku Strava u Slavoniji: Na farmi krava smrtno stradao muškarac, teško ga ozlijedio radni stroj

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobre vijesti Detalji Vladina paketa od 700 milijuna kuna: Tko, kada i koliko novca može očekivati

Uhitila je osam osoba pod sumnjom da pripadaju kriminalnoj organizaciji i da se bave nezakonitom imigracijom. Dvije osobe dodatno su osumnjičene za kršenje prava stranih državljana.

Tri osobe privedene su u A Coruni, po dvije u južnom gradu Alicanteu i Barceloni, te jedna u Huesci. Njihov identitet i državljanstvo policija nije otkrila.

Tijekom pretresa zaplijenila je osam mobitela, informatičku opremu i dokumentaciju. Uhićene osobe nisu bile dostupne za komentar.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene