Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz prijetnju

Godina dana zatvorske kazne za pokušaj iznude

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za pokušaj iznude osječkoga poduzetnika Ivana Žderića Županijski sud u Osijeku nepravomoćno je na godinu dana zatvora osudio Tihomira Wilhelma, zvanog Dikan, i Gorana Krivića.

Optužnica osječkog ureda USKOK-a teretila ih je da su od Žderića, vlasnika istoimenog lanca kladionica, u srpnju 2004. u njegovu uredu, uz prijetnju, pokušali iznuditi više od milijun kuna, potražujući isplatu na temelju listića talijanskog lota, što je oštećenik odbio učiniti uz objašnjenje da su listići uplaćeni nakon što su brojevi lota već izvučeni i objavljeni na internetu.

Pročitajte i ovo Ilustracija dug narastao tri puta Policija složila sačekušu za kamatare: Brojili novac i gledali utakmicu, a onda upali specijalci Slika nije dostupna Nova taktika Budite oprezni! Kriminalci su se domislili novoj vrsti prevare, na meti su im turisti

Riječ je o ponovljenom postupku budući da je Vrhovni sud ukinuo dio prijašnje presude iz 2006. godine, kad su ta dvojica okrivljenika bila dio skupine od pet osoba koje se teretilo za nekoliko kaznenih djela iznude, otmice i pokušaja iznude.

Nedvojbeno počinjeno djelo iznude

Sudsko vijeće zaključilo je da je dokaznim postupkom, iskazima oštećenika i svjedoka nedvojbeno utvrđeno da su okrivljenici počinili kazneno djelo iznude u pokušaju te ih je obojicu osudilo na godinu dana zatvora. Vijeće nije prihvatilo dio iskaza oštećenika Žderića da tijekom razgovora s okrivljenicima nije osjećao prijetnju jer smatra da njegov osjećaj nije bitan u odnosu prema iskazanoj namjeri okrivljenika da počine kazneno djelo.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene