Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za pokušaj iznude osječkoga poduzetnika Ivana Žderića Županijski sud u Osijeku nepravomoćno je na godinu dana zatvora osudio Tihomira Wilhelma, zvanog Dikan, i Gorana Krivića.


Optužnica osječkog ureda USKOK-a teretila ih je da su od Žderića, vlasnika istoimenog lanca kladionica, u srpnju 2004. u njegovu uredu, uz prijetnju, pokušali iznuditi više od milijun kuna, potražujući isplatu na temelju listića talijanskog lota, što je oštećenik odbio učiniti uz objašnjenje da su listići uplaćeni nakon što su brojevi lota već izvučeni i objavljeni na internetu.

Vezani članci Ilustracija Godinama iznuđivao unuka prve hrvatske državne revizorice: Dobro poznat policiji, pripremao fizičke napade na čelnike Dinama Kći optužena za prevaru majke Starica godinama tražila lijek za "bolesnu" kćer, a ona ju sa skupinom prevaranata potkradala - oštetili su je za čak 142 milijuna dolara!

Riječ je o ponovljenom postupku budući da je Vrhovni sud ukinuo dio prijašnje presude iz 2006. godine, kad su ta dvojica okrivljenika bila dio skupine od pet osoba koje se teretilo za nekoliko kaznenih djela iznude, otmice i pokušaja iznude.

Nedvojbeno počinjeno djelo iznude

Sudsko vijeće zaključilo je da je dokaznim postupkom, iskazima oštećenika i svjedoka nedvojbeno utvrđeno da su okrivljenici počinili kazneno djelo iznude u pokušaju te ih je obojicu osudilo na godinu dana zatvora. Vijeće nije prihvatilo dio iskaza oštećenika Žderića da tijekom razgovora s okrivljenicima nije osjećao prijetnju jer smatra da njegov osjećaj nije bitan u odnosu prema iskazanoj namjeri okrivljenika da počine kazneno djelo.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju