Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZAVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

FOTO Uhićen vozač BMW-a koji je divljao po gradu: Policija objavila detalje tog sumanutog čina

Aktualno Galerija Priveden vozač Priveden vozač Foto: Pixsell/Pixsell Priveden vozač Priveden vozač Foto: Pixsell/Pixsell Priveden vozač Priveden vozač Foto: Pixsell/Pixsell Priveden vozač Priveden vozač Foto: Pixsell/Pixsell +0 Priveden vozač Galerija 1/5 >>
Policija je u ponedjeljak privela vozača BMW-a koji je na Staru godinu izazvao prometnu nesreću i pobjegao s mjesta nesreće.

Kako je izvijestila PU zagrebačka, policajci su dovršili kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Osobito teška tjelesna ozljeda i dva kaznena djela Prijetnje te kaznenog djela Obijesna vožnja u cestovnom prometu.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 34-godišnjak 31. prosinca 2022. godine oko 16:20 došao osobnim automobilom marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka do autopraonice na adresi u Zagrebu, Šestinski trg, izašao iz osobnog automobila i prišao oštećenoj 58-godišnjakinji, koju poznaje od ranije, započeo razgovor i počeo prijetiti, a potom ju je fizički napao te teško ozlijedio. Nakon toga se vozilom udaljio s mjesta događaja. U međuvremenu oštećenoj je prišla kći, kojoj je kazala što je osumnjičeni prijetio, a koji dio prijetnji se odnosio i na nju, a što je zbog napada izazvalo osjećaj straha i bojazni za vlastiti život i živote članova njihove obitelji", rečeno je iz policije.

Oštećenoj 58-godišnjakinji pružena je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno kako je teško ozlijeđena i podvrgnuta operativnom zahvatu.


Nakon toga osumnjičeni je ponovno sjeo za volan te je u užem centru Zagreba iz obijesti teško kršio prometne propise te je ugrozio živote ljudi i odbijao se zaustaviti na naredbu policijskih službenika koji su ga pokušavali zaustaviti svjetlosnom i zvučnom signalizacijom sa službenim vozilom.

U Klaićevoj ulici u takvoj obijesnoj vožnji prednjim i desnim dijelom vozila naletio je na motocikl zagrebačkih registarskih oznaka. Vozač je uslijed toga pao na kolnik, a motocikl je odbačen na nogostup.

Osumnjičeni se ni tada nije zaustavio, već se nastavio dalje kretati Klaićevom ulicom bez zaustavljanja u suprotnom odnosno zabranjenom smjeru, prošao raskrižje s Roosveltovim trgom, nakon čega je kod broja 8 Trga Republike Hrvatske uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom te naletio na metalne stupiće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žuta minuta Divljao autom po gradu, srušio motorista, teško ozlijedio ženu… Objavljeni detalji suludog pohoda muškarca na Staru godinu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 2019. skrivio tešku nesreću Prije tri godine pregazio djevojku, sad divljao po Pelješkome mostu. Doznajemo zašto nije bio u zatvoru: "On zna da mu to ne gine"

Automobil je sletio s kolnika s jugoistočne strane raskrižja Mažuranićeva trga na mekani teren i naletio na stablo. Tu nije bio kraj njegovu protupravnom ponašanju, već je izašao iz vozila i dao se u bijeg.

Sljedećeg dana u jutarnjim satima pronašli su ga policijski službenici, uz uporabu sredstava prisile priveli na kriminalističko istraživanje te potvrdili sumnju za počinjenje gore navedenih kaznenih djela.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene