Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz dva zatvora u Hrvatskoj tijekom proteklih nekoliko dana pobjegla su dvojica zatvorenika. Jedan je iskoristio priliku odgurnuvši pravosudnog policajca, a drugi je pobjegao u povratku sa šetnje.


U proteklih nekoliko dana iz zatvora u Puli i Zadru pobjegla su dvojica zatvorenika, potvrđeno nam je iz Uprave za pravosudni sustav i ministarstva pravosuđa.

Vezani članci Wingf for Life Najemotivnija utrka na svijetu i ove godine ujedinit će svijet: "Toliko je pozitivne energije na jednom mjestu. Zaboraviš granice i bol" Slika nije dostupna Evo kako je izgledao bijeg 22-godišnjeg zatvorenika iz Zadra

U petak, 22. kolovoza, B.D. je pobjegao iz zatvora u Puli, dok su se vraćali sa šetnje, kada je iskoristio trenutak nepažnje pravosudnih policajaca te preskočio zid. Jedna je pravosudna policajka zapucala u zrak. Doznajemo da je pulski zatvorenik i prošle godine pobjegao iz jedne kaznionice. 

'U ova dva bjegstva nitko nije bio teže ozlijeđen. Jedan je službenik zadobio lakše tjelesne povrede nastale udarcima u glavu', Armin Tatarević, predsjednik Sindikata pravosudne policije.

'Bojimo se da će se dogoditi nešto veće. Zabrinuti smo ne samo zbog naše sugurnosti, mi smo svjesni s kim radimo, već zbog sigurnosti građana', dodao je Tatarević.

VIDEO Snimili bijeg iz zatvora kroz tunel

Zatvorenik I.M. koji je pobjegao iz zatvora u Zadru prethodno je odveden na liječnički pregled jer mu je pozlilo, te je izgubio svijest. Navodno je imao i prijelom jednog kralješka. Udario je pravosudnog policajca, odgurnuvši ga, koji ga je pratio na liječnički pregled te je skočio kroz prozor visok pet metara.

U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti kojima bi se između ostalog trebalo utvrditi ima li elemenata stegovnog djela, te je li došlo do propusta u sustavu.

U Pulskom su zatvoru već donesene neke mjere, pa je upravitelj pulskog zatvora podnio ostavku, dok su protiv trojice policajaca pokrenute stegovne mjere.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook