Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen dvojac

Plastičnim pištoljem i nožem pljačkali kladionice i ljekarne po Zagrebu, domogli se 40.000 kuna

Policija, arhiva (Foto: PIxell) - 2
Policija, arhiva (Foto: PIxell) - 2 Foto: PIxell
Pljačke uz prijetnju plastičnim pištoljem nisu nepoznanica u svijetu kriminala, no u Zagrebu je nedavno zabilježen slučaj razbojstva plastičnim nožem, doznaje se od zagrebačke policije koja dvojicu muškaraca tereti da su se u pljačkama osam ljekarni i pet kladionica domogli više od 40 tisuća kuna.

Zagrebačka policija sumnjiči 25-godišnjeg hrvatskog državljanina i 36-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina da su od 8. siječnja zajedno počinili šest razbojništava, a 25-godišnjak sam još šest razbojništava i jednu drsku krađu.

Pročitajte i ovo Ilustracija uhićeno 8 ljudi Filmska pljačka kod susjeda: Banda ukrala čak 43.000 komada vrijednog državnog ordenja Nepoznata žena prevarila 75-godišnjakinju i iz torbice joj ukrala nekoliko tisuća eura Opreza nikad dosta Došla 75-godišnjakinji na vrata i rekla da ima poklon: Ubrzo je iz torbice nestalo nekoliko tisuća eura

Mete su im bile ljekarne i kladionice na području Črnomerca, Podsuseda, Dubrave, Maksimira, Peščenice, Medveščaka, Trnja i Samobora.

Do ciljanih mjesta dolazili su pješice ili iznajmljenim automobilom, pri čemu bi stariji osumnjičenik čekao u automobilu, dok bi mlađi maskiran ulazio u ljekarnu ili kladionicu te od zaposlenika krao novac prijeteći im plastičnim pištoljem ili plastičnim nožem. Prema neslužbenim podacima, 25-godišnjak je dvaput koristio plastični nož, a u ostalim slučajevima plastični pištolj.

No njihov razbojnički pohod propao je u utorak, oko 18:10 sati u Zvonimirovoj ulici, kada su zagrebački policajci uhitili 25-godišnjaka tijekom razbojništva nad tri zaposlenice ljekarne, dok je u blizini mjesta prepada uhićen i 36-godišnjak.

Ukupna materijalna šteta pričinjena tim nedjelima iznosi oko 44.000 kuna, objavila je policija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene