Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je prijedlog za poduzimanje istražnih radnji protiv 38-godišnjeg Solinjanina i 41-godišnjeg policajca iz Kaštela i zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prijevare.


Dražvno odvjetništvo objavilo je kako postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici na širem području Splita tijekom 2009. godine pa do uhićenja 5. ožujka 2010. dvojici oštećenika lažno obećavali legalizaciju nekretnina pribavljanjem građevinskih dozvola, poduzimanje radnji oko leasinga za jedno vozilo kao i nabavku građevinskog materijala po znatno povoljnijoj cijeni.

Vezani članci Dopisivanje, ilustracija Upoznala ga preko interneta i uplatila mu pola milijuna kuna. Posumnjala tek kad se prestao javljati Tomislav Baotić - 3 Šef humanitarne udruge potrošio novac na kocku, drogu i ku*ve: ''Pa, je l' ima srca ikakvog uopće, je l' ima kamen u sebi..."

Osnovano se sumnja da su za te poslove od oštećenika ishodili novčani iznos od najmanje 240.000,00 kn. Na prijedlog državnog odvjetništva protiv drugoosumnjičenog policijskog službenika određen je pritvor zbog postojanja bojazni da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, dok se prvoosumnjičeni već nalazi u pritvoru. Kako se doznaje prevaranti su oštetili 42-godišnjaka iz Kaštel Štafilića i 41-godišnjaka s prebivalištem u Švedskoj. (Hina)