Policija (Foto/Arhiva: Marko Jurinec/PIXSELL)
Policija (Foto/Arhiva: Marko Jurinec/PIXSELL)

Splitski DORH preuzeo je slučaj sudara dva automobila u Trilju pri čemu je poginula 51-godišnja vozačica.


Nakon što je policija završila kriminalističko istraživanje prometne nesreće u kojoj je u Trilju poginula 51-godišnja vozačica, dok je drugi sudionik prometne nesreće, 27-godišnji muškarac, lakše ozlijeđen, slučajem se pozabavio i DORH.

Vezani članci Sergej Trifunović Srpski glumac ponovno divljao po cesti, autom se zabio u vozilo ispred sebe Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Ivo Cagalj) Policija objavila detalje nesreće u Trilju: Pijan jurio automobilom i zabio se u auto iz suprotnog smjera

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 27-godišnjaka te mu je određena mjera opreza. Sumnjiči ga se za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće.

Kako navode u priopćenju, vodio je 150 km/h na cesti na kojoj je dopuštena maksimalna brzina 50 km/h te je imao 1,70 promila alkohola u krvi.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak, pola sata iza ponoći na državnoj cesti D60 u Trilju.

''Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 29. travnja 2019. oko 00:30 sati upravljao osobnim automobilom marke Renault Laguna, iako je bio pod utjecajem alkohola od 1,70 g/kg, uslijed čega su njegove vozačke sposobnosti bile bitno smanjene. Okrivljenik je, osnovano se sumnja, vozeći obijesnom vožnjom iz smjera sjevera u smjeru juga brzinom od 150 km/h na dijelu gdje je brzina kretanja ograničena na 50 km/h, postupio protivno odredbama članka 51. stavak 1., 53. stavak 1. i 199. stavak 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, svjestan da uslijed takve vožnje može prouzrokovati prometnu nezgodu.

Uslijed psihofizičkog stanja omamljenosti u kojem se nalazio, nedozvoljenoj i neprilagođenoj brzini u uvjetima noćne vožnje, okrivljenik je, osnovano se sumnja, osobnim automobilom prešao preko pune linije na lijevu stranu prometnice u trenutku kad je iz suprotnog smjera naišao osobni automobil marke Renault Megane kojim je upravljala žrtva, uslijed čega je prednjim lijevim dijelom svog osobnog automobila udario u prednji lijevi dio tog osobnog automobila.

Od siline udara osobni automobil marke Renault Megane odbačen je izvan kolnika na prostor obližnje benzinske postaje, a žrtva je preminula na mjestu nesreće zbog zadobivenih teških tjelesnih ozljeda'', priopćio je DORH.