Privođenje osumnjičenih, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)
Privođenje osumnjičenih, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

USKOK je podignuo optužnicu protiv peteročlane skupine tereteći ih da su lani od lipnja do kolovoza prebacili iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, a potom u Sloveniju 469 stranaca, za što su primili oko 72.000 eura i 6400 kuna.


Pripadnike skupine USKOK sumnjiči zbog zločinačkog udruženja i protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj članici EU-a ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Vezani članci Privođenje osumnjičenih za stečajne malverzacije Stečajnom sucu i još troje osumnjičenih određen jednomjesečni istražni zatvor, tereti ih se da su ukrali 30 milijuna kuna Privođenje osumnjičenih za stečajne malverzacije Kako su se godinama preko fiktivnih računa izvlačili milijuni: Sudac i njegova pomoćnica bili su mozgovi cijele operacije?

Prvookrivljeni 31-godišnji M. B. prema sumnjama USKOK-a od 5. lipnja do 10. kolovoza 2017. u Karlovcu je, sukladno prethodnom planu i dogovoru, u zajedničko djelovanje povezao ostale okrivljenike radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja stranih državljana.

Okrivljenici su u tom razdoblju u 54 navrata iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prebacili 469 stranih državljana, za što su primili ukupno 71.950 eura i 6400 kuna koje su međusobno podijelili.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv četvorice okrivljenika. (Hina)