Marmoset, ilustracija (Foto: AFP)
Marmoset, ilustracija (Foto: AFP)

Policija je zabilježila novi slučaj prijevare putem interneta.


Policijska uprava sisačko-moslavačka zaprimila je prijavu 18-godišnje djevojke s područja Kutine zbog prijevare.

Vezani članci U prometnoj nesreći na autocesti A3 smrtno je stradao vozač kamiona (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL) - 1 ''Izgleda strašno kaotično'': U stravičnoj nesreći na A3 poginula jedna, a ozlijeđeno više osoba Nasilje nad ženama, ilustracija (Foto: Pixsell, Davor Javorović) Fizički napao svoju zaručnicu kod Kutine, prijetio joj pa je zaključao u kuću. Uspjela je pobjeći

Naime, ona je preko internetske stranice koja se bavi prodajom i usvajanjem životinja u Velikoj Britaniji pronašla patuljastog majmuna marmoseta kojeg je namjeravala usvojiti.

Za njega je trebala snositi troškove transporta i osiguranja te je u nekoliko navrata u ožujku ove godine na imena raznih osoba s afričkog kontinenta uplatila ukupno 5400 kuna. Kako do sada nije dobila majmuna, smatra se prevarenom te je sve prijavila policiji.

Policija podsjeća da je za prijevaru značajno da počinitelj postupa s namjerom da sebi ili drugome pribavi imovinsku korist, dovede nekoga u zabludu lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica ili da ga održava u toj zabludi i time ga navede da na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini.

Osim osnovnog kaznenog djela prijevare, postoje i drugi oblici kao što su: ''lanci sreće'', računalne prijevare, prijevare kod kojih se ne stječe imovinska korist, već se samo radi šteta drugome i slično.

Gdje su EU novci za ugradnju liftova? Ministrica Žalac dala objašnjenje