Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Internetska prijevara

Djevojka iz Kutine htjela usvojiti majmuna: Uplatila za njega više tisuća kuna, a onda joj je sinulo...

Marmoset, ilustracija (Foto: AFP)
Marmoset, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Policija je zabilježila novi slučaj prijevare putem interneta.

Policijska uprava sisačko-moslavačka zaprimila je prijavu 18-godišnje djevojke s područja Kutine zbog prijevare.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena krim istraga Cure detalji strave u Petrinji: Došao je u obiteljsku kuću i ubio 45-godišnju ženu Slika nije dostupna Jedna osoba uhićena Strava u Petrinji: U kući pronađeno tijelo žene, policija sumnja na ubojstvo

Naime, ona je preko internetske stranice koja se bavi prodajom i usvajanjem životinja u Velikoj Britaniji pronašla patuljastog majmuna marmoseta kojeg je namjeravala usvojiti.

Za njega je trebala snositi troškove transporta i osiguranja te je u nekoliko navrata u ožujku ove godine na imena raznih osoba s afričkog kontinenta uplatila ukupno 5400 kuna. Kako do sada nije dobila majmuna, smatra se prevarenom te je sve prijavila policiji.

Policija podsjeća da je za prijevaru značajno da počinitelj postupa s namjerom da sebi ili drugome pribavi imovinsku korist, dovede nekoga u zabludu lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica ili da ga održava u toj zabludi i time ga navede da na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini.

Osim osnovnog kaznenog djela prijevare, postoje i drugi oblici kao što su: ''lanci sreće'', računalne prijevare, prijevare kod kojih se ne stječe imovinska korist, već se samo radi šteta drugome i slično.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene