Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sjeveru Hrvatske

Nove žrtve internetskih prijevara: Nasjeli i ostali bez 12 tisuća eura

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Varaždinska policija izvijestila je u četvrtak o dvije internetske prijevare na koje su nasjeli 27-godišnjak s varaždinskog područja, koji je ostao bez 11.400 eura, i 31-godišnjakinja s ivanečkog područja koja je izgubila 450 eura.

Na internetske prijevare nasjeli 27-godišnjak i 31-godišnjakinja, zajedno su ostali bez gotovo 12.000 eura. 

Prijevaru je policiji prijavio 27-godišnjak s varaždinskog područja, koji je tijekom listopada na internetu pronašao stranicu koja je nudila zaradu po sistemu - koliko uložiš, toliko zaradiš.

Pročitajte i ovo Mladi znanstvenici prosvjeduju - 3 prosvjed u Zagrebu Mladi znanstvenici revoltirani: "Ako želite od sustava ono što zemlja uistinu treba, onda ga morate i dostojanstveno platiti"

Putem aplikacije prijavio se na stranicu i uložio oko 3600 eura, a vidjevši da sistem funkcionira u dva je navrata još uplatio ukupno oko 7800 eura.

Mladić je potom dobio poruku da mora platiti porez na uloženi novac ili taj novac ne može podići niti nastaviti s ulaganjem. Budući da je u aplikaciji vidio poruke nekih ulagača koji nisu mogli podići novac iako su uplatili porez, shvatio je da se radi o prijevari.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 11.400 eura, objavila je PU varaždinska.

Policijska postaja Ivanec zaprimila je prijavu 31-godišnjakinje da je prevarena prilikom traženja kredita. Tijekom listopada na jednoj je društvenoj mreži pronašla stranicu s oglasom za kredit te je stupila u kontakt sa zasad nepoznatom osobom i dogovorila kredit u iznosu od 5000 eura.

Pročitajte i ovo U kombiju hrvatskih registarskih oznaka bila su 22 državljana Turske Uhvaćeni kod Velike Kladuše Nevjerojatno: U kombi nagurao 22 migranta pa ih pokušao prevesti preko granice

Na zahtjev je poslala fotografiju svoje osobne iskaznice te je zaprimila podatke radi uplate 450 eura za troškove realizacije kredita. Nakon što je to uplatila, nepoznata osoba s kojom je dogovorila kredit prestala je s njom komunicirati, a žena je shvatila da je prevarena.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene