Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija podnijela prijave

Djevojčica (15) iz Makedonije prodana u Hrvatsku, prisilili je na brak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarsko-srijemska policija podnijela je kaznene prijave protiv triju muškaraca - dvojice zbog trgovanja ljudima, a jednog zbog spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina.

Protiv dvojice hrvatskih državljana vukovarsko-srijemska Policijska uprava podnijela je kaznenu prijavu zbog trgovanja ljudima, a protiv treće osobe, stare 21 godinu, zbog spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina, doznaje se danas od te Policijske uprave, koja je izvijestila o završetku istrage vezane uz prodaju 15-godišnje makedonske djevojčice i njezin prisilni izvanbračni život.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

>> VIDEO Od trgovaca ljudima spašeno 92 djece i 2 žene

Maloljetna državljanka Makedonije bila je predmet trgovine ljudima u ožujku 2013., kada ju je 53-godišnja državljanka Makedonije za nekoliko tisuća eura prodala 45-godišnjaku i 44-godišnjaku, državljanima Republike Hrvatske koji su je prisilili na brak s 21-godišnjim državljaninom Republike Hrvatske.

O cijelom slučaju obaviješten je Centar za socijalnu skrb čiji su djelatnici preuzeli skrbništvo nad maloljetnom makedonskom državljankom, navodi policija.

Po riječima glasnogovornika vukovarsko-srijemske Policijske uprave Domagoja Džigumovića, protiv 45-godišnjaka i 44-godišnjaka policija je podnijela kaznenu prijavu zbog trgovanja ljudima, a protiv 21-godišnjaka kaznenu prijavu zbog spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene