Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi pljačkaš još u bijegu

Detalji pokušaja pljačke na Črnomercu i herojskog čina policajca: "Poput lava se zaletio na njih"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjedoci pokušaja pljačke poslovnice banke PBZ-a na okretištu tramvaja na zagrebačkom Črnomercu svi redom naglašavaju hrabrost policajca u civilu koji je na dvojicu pljačkaša prvo krenuo goloruk, a onda jednog od njih svladao na parkiralištu, dok je drugi uspio pobjeći, a policija za njim još uvijek traga.

Nešto prije 14 sati dvojica razbojnika na biciklima pojavila su se na parkiralištu ispred trgovačkog centra na okretištu tramvaja na Črnomercu, u sklopu kojeg se nalazi i poslovnica PBZ-a. Nakon što su bicikle ostavili uz ogradu, maskirali su se fantomkama i prišli zaštitaru te ga fizički svladali i oduzeli mu pištolj.

Sve to vidio je iz same poslovnice banke i policajac u civilu koji se našao tamo kako bi platio račune. U poslovnici je bilo još klijenata te službenici banke pa je policajac u djeliću sekunde odlučio reagirati kako bi spriječio pljačkaše da uopće uđu u banku i pokušaju izvesti svoj naum. Prema njima se zaletio goloruk, dok su oni bili naoružani.

Poput lava...

"Poput lava se zaletio na naoružane mladiće. Koliko smo mogli vidjeti, udarao ih je šakama na podu jer su u jednom trenutku sva trojica završili na tlu, na samom ulazu u poslovnicu", rekla je za Jutarnji list svjedokinja dramatičnih događaja na samom ulazu u poslovnicu banke te potjere koja je odmah zatim uslijedila.

Pročitajte i ovo Načelnik PU zagrebačke Marko Rašić (Foto: Dnevnik.hr) Pljačka banke i pucnjava Za pljačkašem tragaju i pripadnici ATJ Lučko, načelnik PU zagrebačke poručio: "Radi se o opasnoj i naoružanoj osobi"

Pročitajte i ovo Osujećena pljačka u Čazmi (Foto: PU bjelovarsko-bilogorska) - 5 Uhvaćeni u blizini kuće Policija osujetila "filmsku" pljačku u Čazmi: S pištoljem, nožem, suzavcem i pajserom krenuli na usnulu obitelj

Ista svjedokinja kaže da su se pljačkaši, nakon što su zajedno s policajcem u civilu završili na tlu, nekako uspjeli pridići te da su počeli bježati preko parkirališta. U tom trenutku, u hvatanju jednog od dvojice razbojnika policajcu u civilu priključili su se i prolaznici, no ne prije nego što su parkiralištem odjeknuli pucnjevi, kažu svjedoci.

Metež, potjera i pucanj

U drami koja se nastavila jedan od pljačkaša uspio je preskočiti ogradu i pobjeći kroz visoko raslinje, dok je drugi zastao i okrenuo se prema policajcu s pištoljem u ruci.

"Netko je tada povikao: 'Pazi, pucat će'. Ali, vjerujte mi, hrabrost tog policajca da ga uhvati bila je iznad svega jer je za njim nastavio trčati", ispričao je za Jutarnji drugi svjedok.

Dodao je da je policajac nakon toga izvadio i svoj pištolj te ga uperio u zrak uz povik "Policija, stani, pucat ću". Ubrzo je policajac sustigao jednog razbojnika i uslijedilo je hrvanje s njim, pri čemu je pištolj opalio i metak je razbojnika ranio u gornji dio tijela.

Naoružan i opasan

Policajcu su se potom u svladavanju razbojnika pridružili i prolaznici, a ubrzo su na mjesto događaja stigli hitna te policija i specijalna policija, naoružani dugim cijevima. Na teren je poslan i helikopter kako bi se pronašao drugi pljačkaš, koji se još uvijek nalazi u bijegu.

Ranjeni razbojnik prebačen je u bolnicu, njegov identitet još se utvrđuje jer se prvo čeka da liječnici obave svoj dio posla i saniraju njegove ozljede. Njegovo zdravstveno stanje isto tako nije poznato, ali Jutarnji piše da odbija surađivati s policijom.

U međuvremenu, potraga za drugim razbojnikom traje i dalje. Iz policije upozoravaju, razbojnik u bijegu naoružan je i opasan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene