Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glavaševi slučajevi 'garaža' i 'selotejp'

Danas počinje suđenje Dragi Tadiću zbog pokušaja podmićivanja sudaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi početi suđenje osječkom poduzetniku Dragi Tadiću.

Tadiću će se suditi zbog pokušaja podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda, kako bi se promijenila osuđujuća presuda Branimiru Glavašu za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku u slučajevima 'garaža' i 'selotejp'.

Pročitajte i ovo Presuda Branimiru Glavašu - 1 Presuda za ratni zločin Obrazloženje presude Glavašu: "Uzeli smo u obzir da je izuzetno zaslužan za obranu grada" Branimir Glavaš Ratni zločini Garaža i selotejp: Glavaš i suoptuženici u petak će čuti presudu nakon ponovljenog suđenja

Suđenje je trebalo početi u ožujku, ali je odgođen zbog Tadićeve križobolje, a potom ni ročište u travnju nije održano jer je Tadićeva braniteljica Jadranka Sloković bila zauzeta obvezama na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

>> Ivan Drmić nagodio se s USKOK-om

Tadić je jedini od petero optuženih koji nije priznao krivnju i nagodio se s USKOK-om. To su učinili saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić, bivša zamjenica glavnog urednika Glasa Slavonije Sanja Marketić i splitski poduzetnik Srećko Jurišić, koji su osuđeni uvjetno na dvije godine zatvora te Tadićeva supruga Božica Tadić - Ćavar koja je uvjetno osuđena na 15 mjeseci. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene