Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretražena kuća

Četvorica osumnjičena za preprodaju 2,6 kg amfetamina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službenici Policijske uprave zadarske dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad četiri osobe sa zadarskog i splitskog područja, osumnjičenih za preprodaju sintetičke droge amfetamin i ecstasy na području Zadra i Splita, te je protvi njih podnesena kaznena prijava, priopćeno je danas iz PU zadarske.

Tijekom kriminalističkog istraživanja zaplijenjeno je ukupno 2 kilograma 610 grama sintetičke droge amfetamin, 994 tableta sintetičke droge MDMA i 1,5 grama opojne droge marihuana.

Vrijednost zasplijenjene droge procjenjuje se na više od 300.000 kuna.

Kako se navodi u priopćenju, 8. kolovoza 2011. u 23 sata u Šopotu, službenici PU zadarske zaustavili su automobil Renault kojeg je vozio 29-godišnjak iz Splita, a u automobilu su pronađena četiri pakiranja sintetičke droge amfetamin, ukupne količine 2 kilograma 596,3 grama.

Pročitajte i ovo Zaplijena marihuane u Kaštelima Zaplijena u Kaštelima Spazio policiju pa krenuo bježati: Nije stigao daleko, a kod sebe je imao veću količinu droge Ilustracija Iza rešetaka Policija otvorila hladnjak i ugledala neočekivani prizor: "Bilo je to iznenađujuće veliko otkriće"

>>Uhićeni zbog tri tisuće tableta ecstasyja

Sumnja se da je tu drogu 35-godišnjak iz Splita nabavio radi preprodaje na splitskom tržištu i ustupio je 36-godišnjaku iz Kaštela, radi daljnje distribucije, a koji je angažirao 29-godišnjeg kurira, ističe zadarska policija.

U nastavku istrage jučer je u Pakoštanima pretražena kuća u kojoj boravi 35-godišnjak, a kod kojeg je pronađeno 980 tableta ecstasiya, 1,5 gram marihuane te pištolj, streljivo i digitalna vaga.

Pretražena je i kuća koju koristi 34-godišnjak s biogradskog područja, kod kojeg je pronađeno 23 grama amfetamina i 14 tableta ectasiya.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 35, 36 i 34-godišnjak će danas biti privedeni Županijskom državnom odvjetniku na ispitivanje, uz kaznenu prijavu zbog zlouporabe opojnih droga, ističe PU zadarska. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene