Šokantna vijest stiže iz mjesta Ivanovca, nedaleko Čakovca. Policija tamo istražuje slučaj dvostrukog čedomorstva.


Djelatnici PU Međimurske jučer su u Ivanovcu, u večernjim satima uhitili žensku osobu (1970) i njezinog nevjenčanog supruga (1959). 

Vezani članci Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Strava u Bihaću: Tek rođenu bebu umotala u vrećicu i zakopala Slika nije dostupna Psihijatar objasnio razloge za čedomorstva koji lede krv u žilama

Zbog osnovane sumnje u čedomorstvo nakon detaljne pretrage policija je u šupi kuće pronašla dva zakopana tijela novorođenčadi. Jedno tijelo zakopano je najduže mjesec dana, a drugo je starijeg datuma. 

Nevjenčani suprug, kao i njegova 78-godišnja majka, koja je živjela s njima, pred policijom se brane kako nisu primijetili da žena ima veliki trbuh.

Tko je od susjeda primijetio sumnjive radnje i pozvao policiju, još nije poznato.

Iako se nagađalo o postojanju trećeg tijela, glasnogovornik PU Međimurske Krunoslav Gosarić opovrgnuo je glasine.

Prema njegovim riječima, nakon obavijesnog razgovora u policiji žena je priznala da je svoje drugo novorođeno dijete zakopala prošloga mjeseca, a prvo prije godinu dana.

Obdukcija nad tijelima je provedena no dežurni patolog nije mogao sa stopostotnom sigurnošću utvrditi uzrok smrti zbog stanja tijela i vremenskog perioda koji je prošao od ukopa.

Privilegirano ubojstvo, tako čedomorstvo tretira zakon, senzibliziran za neubrojivost majke. No, samo ako je majka usmrtila dijete u roku 72 sata otkako ga je donijela na svijet.

Dva su stravična slučaja čedomorstva potresla hrvatsku početkom ove godine. 

U travnju je na Karlovačkom odlagalištu otpada pronađeno novorđenče, 26-godišnja majka puštena je na slobodu. Mjesec dana poslije u Slavonskom Brodu, na rutinskom pregledu liječnik opće prakse ustvrdio je da je majka nedavno rodila. Pregledom njezine kuće, u ormaru je pronađeno mrtvo novorođenče.