Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Branitelj obolio od PTSP-a prijetio aktiviranjem mine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski branitelj liječen od PTSP-a Antun Vlašić iz slavonsko-brodskog naselja Podvinje večeras je nekoliko sati prijetio da će aktivirati mine koje je postavio u dvorište obiteljske kuće u kojoj živi s majkom i malodobnim sinom, a potom je pristao otići u bolnicu.

Vlašić je rekao kako je nezadovoljan načinom na koji su mjerodavne institucije reagirale na probleme u njegovoj obitelji.

Pročitajte i ovo Ilustracija istražuje se uzrok Gasili požar pa pronašli nešto što nisu očekivali: "To predstavlja veliku opasnost za ljude, pa i vatrogasce" Slika nije dostupna Branitelj aktivirao bombu i preživio

Ipak nakon razgovora s novinarima oko 21,30 sati pristao je na suradnju te je kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu.

U razgovoru s novinarima koji je obavljen uz nazočnost policije Vlašić je ispričao kako je prije dvije godine prijavio zlostavljanje svoga malodobnoga sina od strane bivše supruge i još jedne muške osobe.

Nezadovoljan je djelovanjem Centra za socijalnu skrb ali i policije u tom slučaju, a, kako je kazao, kap koja je prelila čašu je informacija da je slučaj navodno otišao u zastaru.

"Nas troje smo ovdje u kući prepušteni sami sebi, gdje god se obratimo vrata su nam zatvorena. Ja imam mirovinu po osnovi ranjavanja, imam status ratnog vojnog invalida po osnovi ranjavanja, ne tražim ništa već samo sreću za svoje dijete", pričao je vidno uznemireni Vlašić.

Cijelo vrijeme trajanja krize kuću je osiguravala policija, a na mjesto događaja izišli su i predstavnici županijskog tima za psihosocijalnu pomoć, kao i Vlašićevi suborci.

Antun Vlašič prije tri godine pred Općinskim sudom u Slavonskome Brodu vezao se lancima prosvjedujući zbog, kako je tvrdio, sporosti u rješavanju braniteljskih problema.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene