Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvo je dojavljeno da je bomba u zagrebačkoj Palači pravde, da bi nakon više od sat vremena istu dojavu primili u zgradi Kaznenog suda u Ilici.


Policija je oko 11.20 dobila dojavu da je u zgradi Općinskog suda u Zagrebu podmetnuta bomba. Isto se dogodilo u 12.36 na Kaznenom sudu u Ilici.

Vezani članci Avion Ryanaira, ilustracija Zrakoplov Ryanaira zbog prijetnje bombom prisilno sletio u Berlin: "Putnici su mogli nastaviti let za Poljsku na rezervnom zrakoplovu" Evakuiran Općinski sud u Vukovarskoj - 2 Lažna uzbuna! Zbog dojave o bombi evakuiran Općinski sud u Zagrebu

Kako doznajemo od zagrebačke policije dojava o bombi u Palači pravde je lažna, protueksplozijski pregled je završen i 'uspostavlja se normalan rad suda'.  Na Kaznenom sudu u Ilici protueksplozijskim pregledom je također ustanovljeno kako je riječ o lažnoj dojavi, doznajemo u zagrebačkoj policiji.

Zaposlenici Općinskog suda u Zagrebu glasno su pred zgradom suda, čekajući ishod pretrage, negodovali o uvjetima pod kojim rade. Kažu da im lažne dojave o bombama redovito ometaju rad, a također im nije jasno kako sud kao institucija nema videonadzorne kamere.

Zagrebački Općinski građanski sud nerijetko je na meti anonimnih dojavljivača i do sada se uvijek ispostavilo da je riječ o lažnim dojavama. Nagađa se da iza njih stoje stranke koje na taj način žele odgoditi ročišta, no do sada je otkriven mali broj počinitelja. (J.G/Hina)