Opća bolnica Gospić
Opća bolnica Gospić Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell

Bolnica u Gospiću sljedećeg tjedna očekuje inspekcijski nadzor zbog smrti 22-godišnje rodilje koja je nakon poroda zdravog djeteta umrla od posljedica hemoragičnog šoka.


Mlada trudnica iz Gornjih Vrhovina rodila je u ponedjeljak zdravo dijete u gospićkoj Općoj bolnici, ali je nakon toga došlo do obilnog krvarenja pa je pala u hemoragični šok te je prevezena u bolnicu u Zadru, gdje je umrla.

Dan nakon što je ministar zdravstva Vili Beroš izjavio da je u Gospić poslao zdravstvenu inspekciju, ravnateljica gospićke bolnice Sandra Čubelić rekla je Hini da su Ministarstvu zdravstva poslali dokumentaciju i da takav nadzor nije neuobičajen.

Rekla je da je da su uz pacijenticu tijekom poroda bila dva ginekologa i anesteziolog te da je učinjeno sve što se moglo.

Vili Beroš Beroš poslao inspekciju da ispita okolnosti smrti rodilje iz Gospića: "Vidjet ćemo kakav će biti njihov nalaz"

Edi Karuc Zamjenik ravnatelja zadarske bolnice: "Ovakav tragični događaj nije se mogao spriječiti. U gospićkoj bolnici napravili su sve što se može napraviti"

"O tom događaju odmah smo obavijestili Ministarstvo, a ovih smo dana pripremili i svu dokumentaciju", izjavila je ravnateljica, dodavši da je sasvim uobičajeno da se provede nadzor u situacijama kada umre mlada rodilja ili općenito kada netko umre unutar 24 sata.

Služba za zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravstva dobila je, kaže ravnateljica svu dokumentaciju, uključujući i fotokopije zahtjevnica za svaku dozu krvi za pacijenticu koja je zbog urasle placente obilno krvarila zbog čega je razvila hemoragični šok.

Dijete je rođeno zdravo te je u petak otpušteno iz bolnice, rekla je Čubelić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju