Zdravstvena inspekcija ispitat će okolnosti smrti rodiije iz Gospića nakon odluke ministra Vili Beroša.

Galerija Vili Beroš Smrt u domu za starije - 2 Smrt u domu za starije - 3 +1 Smrt u domu za starije - 4

Ministar Vili Beroš poslao je zdravstvenu inspekciju da ispita okolnosti smrti rodiije iz Gospića - koja je preminula u zadarskoj bolnici kako je prebačena kada su nastupile komplikacije tijekom poroda u gospićkoj bolnici.

Edi Karuc Zamjenik ravnatelja zadarske bolnice: "Ovakav tragični događaj nije se mogao spriječiti. U gospićkoj bolnici napravili su sve što se može napraviti"

Ilustracija Drama u bolnici, mlada žena rodila četvrto dijete pa preminula: U svađi pale i prijetnje liječnicima - "Ljudi su bili u afektu"

Komentirao je i pokretanje istrage državnog odvjetništva u Splitu protiv tri osobe koje se sumnjiči da su počinile kazneno djelo protiv zdravlja ljudi. Okrivljeni su ravnatelj doma za starije, medicinska sestra i liječnica opće medicine. Sumnja se da je zbog njihovih propusta preminulo 18-tero korisnika doma nakon komplikacija izazvanih zarazom koronavirusom.

"Dobro je da institucije rade svoj posao i vidjet ćemo kakav će biti njihov nalaz", rekao je Vili Beroš.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju