Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

U zadarskoj bolnici preminula je 23-godišnja žena. Primljena je u gospićku bolnicu, gdje je rodila dijete, no kako kaže ravnateljica bolnice Sandra Čubelić, nakon porođaja je počela krvariti.


Unatoč hitnoj ginekološkoj operaciji, svim postupcima intenzivne njege pa čak i premještaju na jedinicu intenzivne njege u Zadar, žena je preminula

Nakon što su članovima obitelji priopćili tužnu vijest, došlo je do verbalnog sukoba i prijetnji, među ostalim, i bivšem ministru zdravstva Darku Milinoviću.

"To je vrlo opasna komplikacija, na 5000-6000 poroda se dogodi situacija ovakve hemoradične krize", kazala je Čubelić u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Petre Buljan.

Na pitanje hoće li biti istrage ili nadzora, Čubelić odgovara: "Naravno da je nadzor uvijek moguć, mi ne sumnjamo na nikakvu pogrešku".

Ilustracija Velika novost u bolnicama početkom iduće godine: Uvodi se besplatan program obustavljen zbog pandemije

O sukobu navodi kako se radilo o afektu.

"Ljudi su bili u afektu, kolega je, kad su mu bili prijetili, pozvao policiju, jer je to ipak prešlo granicu nekakvog primjerenog ponašanja, ali, evo, i razumijemo da je obitelj bila u šoku, radi se zaista o mladoj ženi", dodaje.

Prisutna tri ginekologa

Na pitanje je li osoba kojoj je je upućena prijetnja bivši ministar zdravstva Milinović, Čubelić je kazala: "Gledajte, tri ginekologa su bila prisutna tijekom poroda, ja ovaj čas neću izdvajati nikoga".

Ilustracija Bolnice pacijente naručuju za proljeće 2024., a na službenoj stranici piše da nema čekanja: "Razljutilo me kad sam čula što ministar govori"

Dnevnik Nove TV doznaje da bivši ministar Darko Milinović nesretnoj rodilji nije vodio trudnoću, već joj je kobne noći, a nakon što je dijete rođeno potpuno zdravo, zajedno s kolegama pokušao spasiti život.

Naime, nakon porođaja, utvrđeno je kako posteljica ne izlazi jer je srasla sa stijenkom maternice.

Rodilja je hitno odvedena u operacijsku dvoranu, međutim, zbog velikog krvarenja koje se javlja u ovakvim slučajevima, nije preživjela.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju