Provala, ilustracija (Foto: Pixell,Zeljko Lukunic)
Provala, ilustracija (Foto: Pixell,Zeljko Lukunic) Foto: Pixell,Zeljko Lukunic

Zagrebački policajci uhvatili su 20-godišnjaka kojeg sumnjiče za 22 provale i krađe u kojima je pričinio štetu od oko 300.000 kuna.


Policija sumnja da je 20-godišnjak, uz još jednu osobu, u razdoblju od veljače do 16. rujna ove godine, provalio u više kontejnera na raznim gradilištima na području Novog Zagreba. Provaljivali su i u objekte u izgradnji te u nekoliko samoposlužnih aparata.

Vezani članci Groblje, ilustracija (Foto: Pixsell,Damir Spehar) Klesar uzeo predujam od 10.000 kuna pa dvije godine lagao da će obnoviti grobnicu Policija, ilustracija (Foto: PU zagrebačka) Nadriliječnik u Zagrebu ženi izvadio krv, tvrdio da ima masnoću pa joj prodao dodatke prehrani za 1000 kuna

Krali su sve što im je došlo pod ruku - razni alat, novac te kablove, gorivo i radnu odjeću. Šteta načinjena provalama iznosi oko 284.000 kuna.

20-godišnjak je u ponedjeljak uhvaćen na pokušaju provale u Ulici Karla Metikoša, u neposrednoj blizini mjesta događaja. Nakon što je vidio policajce, počeo je bježati pa se sakrio u WC-u u obližnjem trgovačkom centru. Tamo su ga policajci pronašli.

Sumnja se da je u srpnju i rujnu ove godine na području Peščenice i Centra otuđio motocikl i tri bicikla. Šteta načinjena krađama iznosi oko 23.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 20-godišnjak je priveden uz kaznenu prijavu.