Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravilnost u poslovanju

Bivši gradonačelnik Zlatara pod istragom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Započela je kriminalistička istraga o nepravilnostima u poslovanju Grada Zlatara, a istraživanje se provodi nad bivšim gradonačelnikom i još sedam osoba, priopćilo je ravnateljstvo policije.

U tijeku su pretrage stanova i drugih prostora osumnjičenih osoba, a po dovršetku policijskih aktivnosti biti će podnesene odgovarajuće kaznene prijave.

Pročitajte i ovo Ilustracija Što se događa Presuda ostavila proračunsku rupu od 60 milijardi eura: Njemačka vlada povlači rigorozne poteze, poziva se na uvođenje izvanrednog stanja Slika nije dostupna Nije ga posjetio u pritvoru Miroslav Sanader: Zaustavili su nas na kućicama prema Hrvatskoj

Kriminalističko istraživanje u vezi nepravilnosti u poslovanju Grada Zlatara i namjere pribavljanja protupravne imovinske koristi za više trgovačkih društava i obrta započeli su policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Ravnateljstva policije i Odjela Zagreb u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave krapinsko-zagorske, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, navodi se u priopćenju.

>> Bivši gradonačelnik Zlatara pod istragom

Kriminalističko istraživanje provedi se nad bivšim gradonačelnikom Grada Zlatara i još sedam osoba zbog sumnje da su počinili kaznena djela 'Zlouporaba položaja i ovlasti' 'Krivotvorenje službene isprave'.

Vlada će pomoći s 1,5 milijuna kuna

Zbog dugova u gradskoj blagajni bivšeg gradonačelnika Marijana Đureka, člana HNS-a, sadašnji je gradonačelnik Miroslav Kopjar (HDZ) prije dvadesetak dana zamolio za pomoć premijerku Jadranku Kosor pa je vlada je početkom prosinca odlučila posrnulu gradu pomoći s 1,5 milijuna kuna.

Gotovo istodobno Gradsko vijeće je odlučilo da će mjesečna plaća gradonačelnika i njegova zamjenika biti 4333 kune, a predsjednika gradskog vijeća 1000 kuna, nakon čega su diljem grada osvanuli plakati u kojima se gradska vlast proziva za rastrošnost i uvođenje 'harača', prireza od 10 posto.Gradonačelnik Kopjar (HDZ) potom je odlučio da će, dok se ne odblokira gradski račun, svoju plaću uplaćivati na račun Udruge za spas grada koju planira osnovati.

Račun Zlatara u blokadi pola godine

Njegov zamjenik Dubravko Čubek je, pak, kazao da se neće odreći naknade jer, kako je rekao, nitko ne radi badava, pa neće ni on.Gradski račun Zlatara u stalnoj je blokadi više od pola godine, a sadašnja gradska vlast tvrdi da joj je prošla ostavila dug od 30 milijuna kuna. ( I.D. / Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene