Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Benko: 'Ubojica je možda već prešao granicu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj policije Marijan Benko izjavio je danas novinarima da je policija do sada obradila više desetaka osoba u vezi s oružanom pljačkom u Fininoj poslovnici u Đurđevcu

"Temeljito se radi u prostoru i oko njega te se uzima sve što bi se moglo povezati s počinjenim kaznenim djelom", istaknuo je ravnatelj Benko, koji sudjeluje u Valbadonu, pokraj Pule, na savjetovanju čelnika kriminalističke policije i Državnog odvjetništva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OKRŠAJ VIŠE OSOBA U sukobu na benzinskoj postaji teško ozlijeđen bivši pripadnik ATJ Lučko, uhićene tri osobe Slika nije dostupna vlasnica platila kaznu Pas u Đurđevcu istrčao na ulicu i ugrizao 59-godišnjaka, lakše je ozlijeđen

Potvrdio je i mogućnost da je pljačkaš i dvostruki ubojica - čiji je objavljen i fotocrtež - već prešao državnu granicu.

Na pitanje novinara raspolaže li policija podatkom koliko je novca otuđeno, ravnatelj Benko je odgovorio da do sinoć još nije bila gotova obrada količine novca, jer djelatnici Fine nisu mogli ući u prostorije poslovnice zbog policijskog očevida.

I glede tog pitanja policija temeljito radi, kazao je Benko, dodavši kako vjeruje da će "tijekom dana raspolagati i tim podatkom".

Odgovarajući na pitanje novinara u vezi s otkrivanjem korupcije u redovima policije, i policajaca koji štite narkodilere, kamatare i ostale pripadnike kriminalnog miljea, ravnatelj policije Marijan Benko kazao je da je policija u posljednjih godinu i pol dana iz svojih redova udaljila 630 djelatnika zbog raznih neurednosti - od disciplinskih do počinjenih kaznenih djela.

"Mi ćemo o tom pitanju nastaviti poduzimati mjere, bez obzira o kome se radilo i o kojoj se razini rukovođenja radi, o policajcima ili njihovim šefovima. Ako dođemo do saznanja da su počinili neko kazneno djelo ili da su u vezi s takvim osobama, poduzet ćemo ozbiljne mjere i radnje da ih sankcioniramo", naglasio je ravnatelj Benko.

Odgovarajući na pitanje novinara o "tajnim računima", glavni državni odvjetnik Mladen Bajić rekao je da Državno odvjetništvo i policija o tome provode izvide još od 1999. godine.

"Tražimo međunarodnu kaznenu pomoć i pomoć stranih banaka te prvosudnih tijela. Posljednja događanja samo su nam dala nova saznanja i nove činjenice te mogućnost da dođemo do nekih informacija koje bi nam mogle pomoći u rasvjetljavanju tih činjenica", zaključio je Mladen Bajić.

Dodao je da će Državno odvjetništvo i policija učiniti sve kako bi ušli u trag "tajnim računima" i utvrdili počinitelje i elemente
kaznenih djela.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene