Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zaposlenik poslovnice RBA banke u zagrebačkom naselju Ravnice osumnjičen je da je u posljednjih šest mjeseci pronevjerio 225.000 kuna, a uhićen je na granici prilikom povratka iz Graza, gdje je dio novca potrošio na obuću i odjeću.


Osumnjičenog 22-godišnjeg referenta za brze transakcije u poslovnici RBA u Raduševoj ulici zagrebačka policija tereti za pronevjeru novca kojeg je iz blagajne počeo uzimati u listopadu prošle godine.

Vezani članci Dokumenti, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Dvojica policajca i odvjetnica uhićeni u velikoj akciji USKOK-a: Krivotvorili dokumente strancima kako bi ušli u Hrvatsku Provjereno: Ilegalni prijevoz migranata iz prve ruke - 4 Ispovijest čovjeka koji je prevozio migrante kroz Hrvatsku: "Čovjek dođe u napast, ljudi rade po tri godine za taj novac"

Mladi bankovni službenik je prije dva dana podigao više tisuća eura i izašao iz banke, rekavši suradnicima da ide na pauzu. No, umjesto pauze svojim osobnim automobilom se zaputio u Graz, gdje je cijeli dan kupovao obuću i odjeću.

U međuvremenu su djelatnici banke prijavili nestanak kolege, ali i novca, pa je za njim raspisana potraga s mjerom uhititi. To se i dogodilo istog dana navečer na graničnom prijelazu Bregana, preko kojega se mladi bankar vraćao iz šopinga. Osumnjičeni je priveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu