Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na štetu tvrtke iz Zagreba

67-godišnjak osumnjičen za prijevaru vrijednu 500 000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibenska policija dovršila je kriminalističku istragu nad 63-godišnjakom iz Zlarina osumnjičenim za četiri kaznena djela - utaju, krivotvorenje isprave, ovjeravanje neistinitog sadržaja te prijevaru u gospodarskom poslovanju, a sve na štetu tvrtke iz Zagreba.

Policija navodi kako je osumnjičeni 67-godišnjak kao odgovorna osoba tvrtke u Šibeniku, 27. rujna 2007. g. potpisao pet ugovora o operativnom lisingu za pet vozila, za koja nije platio niti jednu ratu, a po otkazivanju ugovora, 9. lipnja 2009. g. oštećenoj tvrtci ostao je dužan oko 500.000 kuna.

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat" Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura

Također u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe i svoju tvrtku sporna vozila je prodavao fizičkim i pravnim osobama, na temelju lažnih računa, koje je ovjeravao pečatom svoje tvrtke. Protiv osumnjičenog biti će podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, navodi PU šibensko-kninska. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene