Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrađuju igračke, ilustriraju, animiraju...

Mladi i kreativni: Novi uspjesi junaka Bolje Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plišani medvjedić koji mjeri temperaturu djeci i potpuno drugačije ilustracije Snjeguljice ili Pepeljuge - oduševile su cijeli svijet.Zajedničko im je to što su djelo hrvatskih ruku.

Hrvatski proizvod - plišani medvjedić koji bez dječjeg plača mjeri temeperaturu ili tlak od nedavno se razvija u Londonu na Sidkempu, mjestu gdje strani ulagači investiraju u dobre ideje. 'Trenutančno smo u Google campusu gdje s najboljim europskim stručnjacima iz ove domene surađujemo na dnevnoj bazi', kazala je Josipa Majić.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina" Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti''

U posljednjih pola godine Ana Burica i Josipa Majić osvojile su nagradu svjetske banke. Dobivale priznanja i poslovne ponude. O njima je izvještavao i BBC, a na natjecanju u Danskoj pomele su konkurenciju. 'Ono što je jako bitno jest da smo mi tamo pobijedili kao predstavnici ove zemlje, među 51 zemljom, uključujući i SAD', kazala je Ana Burica.

Oni izrađuju slikovnice, glume u predstavama i znaju sve o mobilnim aplikacijama!

Tek nedavno prepoznale su ih i regionalne tvrtke, za koje spajaju medicinu i modernu tehnologiju. Svoje nove proizvode ove 24-godišnjakinje krajem tjedna predstavit će na najvećem tehnološkom sajmu na svijetu - u Las Vegasu. 'Ne smije biti sve crno, ako ne ide, uvijek čovjek može otići van, probati i vrati se i proširiti ovdje', kazala je Ana.

Protiv negativnih hrvatskih statistika u 2013. uspješno se izborio i Zdenko Bašić. Diplomirani ilustrator, animator, redatelj, pisac priča za djecu. 'Ja mogu reći da se nisam puno obazirao na tu krizu i puno toga što radim ovisi o mojim rukama i uvjerenjima i moj tvrdoglavosti, hoću li ili neću', kazao je Zdenko.

Njegova izdanja Pinokija, Snjeguljice i Frankensteina prevedena su na 12 svjetskih jezika i čitaju se u europskim knjižarama. 'Bilo je nekoliko novih knjiga, ona koja je najdraža jest 'Mjesečeve sjene', koja je izašla u Hrvatskoj, koja je svojevrsni nastavak 'Sjeverozapadnog vjetra', mlađi brat. I evo, mlađi brat je i dobio i Kiklopa', kazao je Zdenko.

Autor je animiranih filmova i brojnih videospotova nagrađivanih nagradom Porin. 'Ja kroz svoje radove, na neki način, uvijek surađujem s nekim, ili s glazbenicima ili s producentima ili s nekim mlađim ilustratorima', kazao je.

Ovi mladi ljudi sami su stvorili svoju priliku, i time pridonijeli razvoju bolje Hrvatske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene