Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okret prema budućnosti

Frankfurt auto show u znaku zelene tehnologije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva dana prije javnog otvaranja Frankfurtskog auto-moto showa u Njemačkoj, proizvođači automobila već lansiraju nove modele svojih automobila. Automobilska industrija sve se više priprema za za proizvodnju automobila sa sve manjom emisijom štetnih plinova.

Autokompanije će na sajmu predstaviti 82 automobila u njihovim svjetskim premijerama, a čak 42 modela od navedenih, predstavit će njemački proizvođači, navode organizatori automobilskog sajma u Frankfurtu, prenosi Reuters. Očekuje se kako će automobili na električni pogon biti zvijezde sajma, a sami proizvođači automobila sve se više okreću alternativnim pogonima za svoje automobile, kako bi na neki način osigurale svoj opstanak.

Pročitajte i ovo Rupa u cesti progutala auto s dvojicom muškaraca spasila ih vojska VIDEO/FOTO "Čudo je da smo živi": Otvorila se rupa u cesti i progutala dvojicu muškaraca i automobile Slika nije dostupna Noviteti iz ženeve VIDEO: Povratak u hrvatsku realnost

Jedna od tih zvijezda bit će i BMW-ov Vision Efficient Dynamics, hibridni koncept superautomobila, za kojeg iz BMW-a tvrde kako ima trocilindrični turbo dizel motor i dva električna motora. Isto tako, tvrde u BMW-u, taj će automobil pružati performanse klase M3, no bit će puno štedljiviji i manje štetan za okoliš, u smislu štetnih ispušnih plinova. Pogonom na samo električne motore, novi BMW može preći oko 50 kilometara, ali u kombinaciji s dizelovim agregatom, njegov radijus kretanja penje se na 630 kilometara. Izvršni direktor BMW-a Norbert Reithofer, rekao je medijima kako vjeruje kako kriza u prodaji polako jenjava te kako prognoze govore o povećanju prodaje već 2011. godine.

Opel osim nove Astre predstavlja i svoj električni automobil, Amperu. Za razliku od ostalih električnih automobila, koji su zapravo više hibridi, iz Opela tvrde kako njihova Ampera koristi isključivo struju kao pogon automobila, proizvodeći je pomoću goriva, istovremeno rješavajući problem dometa u vožnji. Niti Mercedes ne sjedi prekriženih ruku, već predstavlja svoj Vision S500 Plug-in hibrid, koji proizvodi samo 74 grama po kilometru štetnog ugljičnog dioksida. Ipak, može prijeći samo 30 kilometara prije potrebnog novog punjenja, ukoliko koristi samo električni motor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene