Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak legende

Volkswagen Typ 2 se vraća kao električno vozilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Volkswagena su potvrdili kako bi kupcima do kraja ovog desetljeća mogli ponuditi nasljednika jednog od svojih najlegendarnijih modela kojem je teško i nabrojati sve nazive kojim su ga "krstili" brojni poklonici širom svijeta. Ukratko radi se o modelu T1, odnosno Transporteru, odnosno modelu Typ 2.

 

Pročitajte i ovo PR Model ID.4 GTX Novi ID.4 GTX PR Električni SUV ID.4 – prvi potpuno električni SUV marke Volkswagen

Podsjetimo, proizvodnja ovog automobila za Europu je prestala još 1979, no za siromašnije zemlje s nižim sigurnosnim standardima se održala puno dulje. Točnije, konačno je prestala krajem 2013. u Brazilu.

U Volkswagenu sada razmatraju mogućnost povratka ovog modela na tržište i prema prvim informacijama radit će se o automobilu čiji će dizajn biti inspiriran originalnim vozilom iz 50-ih godina prošlog stoljeća. Dakle, nešto na tragu konceptnog modela Bulli iz 2011, odnosno širi D stup, kratki prevjesi, kutijasti oblik i sl.

Još značajnija je informacija kako će se navodno raditi o električnom vozilu koje će se temeljiti na modularnoj MQB platformi. Nadalje, saznajemo kako bi električni motor trebao pokretati prednje kotače, dok će baterije biti smještene u podnicu automobila.

Za sada nema konkretnih informacija o tome kada bi se ovaj automobil pojavio na tržištu, no izgledno je kako bi novi Typ 2 mogao stići u narednih pet godina, a prije toga bi ga Volkswagen najavio još jednim konceptnim modelom.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene