Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna zamjerka

Vlasnik bezosjećajnog elektro-servo upravljača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prodaja Grande Punta je sigurno jedan od bitnih čimbenika zaslužnih da se Fiat uspio konsolidirati i izvući iz crvenih brojki. Stoga je evolucija uspješnog modela na neki način bila logičan korak. Uz to, Multi-Air motorna revolucija je tražila, ako ne nov, onda poboljšan proizvod u kojem će debitirati.

Naš testni Punto Evo na žalost ne pokreće Multiair motor, što je i razumljivo, s obzirom da se radi o ulaznom modelu poboljšanog Fiatovog subkompakta.  Zadržati povoljnu cijenu, uz primjenu najnovijih tehnologija, je nemoguća misija, koju ni u Fiatu nisu mogli uspješno obaviti. Evolucija vanjštine ide u pravcu klasičnog face-liftinga, što je uglavnom donijelo promjene na svjetlosnim sklopovima i odbojnicima. Pokazivači smjera sprijeda sada su integrirani u novodizajnirani odbojnik, a prednja svjetla su dobila novi pokrov, uz zadržavanje poznatog oblika. Kromirana lajsna i Fiatov znak na poklopcu motora su mala poveznica s petstoticom, još jednom Fiatovom uspješnicom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kreće proizvodnja u Šumadiji Krajem ožujka prvi kragujevački punto, stajat će 7.830 eura Slika nije dostupna Nasukane gondole zbog neuobičajeno niskog vodostaja u Veneciji

Nazad isti princip, iako ne tako radikalan, barem što se odbojnika tiče. On je neznatno redizajniran, a i promjene na svjetlosnim sklopovima samo su kozmetičke prirode. U globalu, Punto Evo i ne izgleda bolje od Grande Punta. Nama barem ne, a čuli smo i dosta sličnih komentara.Unutrašnjost, osim redizajna, donosi i kvalitetnije materijale, pa bi se usudili reći da je napredak u odnosu na izvorni Grande Punto, više stvar unutarnjih vrijednosti.

Zamjerke na unutrašnjost zaboravljene

Ili recimo to ovako, izgled nikad nije bio problematičan, a zamjerke na manjkavu unutrašnjost sad bi trebale biti zaboravljene. Ponuda prostora, bilo da se radi o onom za putnike ili prtljagu, je zadovoljavajuća..Za ovaj ulazni model, Fiat je izabrao pomali zastarjeli 1.4 litreni benzinac. Osmero-ventilaša se danas rijetko sreće, a ni konjicom nije bogat, s obzirom na zapreminu. Ipak, tih 77 konja dovoljni su za pristojne performanse -13.2 sekunde do stotke i 165 km/h krajnje brzine.  Ulazni motori konkurencije nude uglavnom manje, ali i manje troše od Puntovog prosjeka - 7.3 litre.

Vozne osobine kod malih Fiata nikad nisu bile upitne, a jedina zamjerka se može uputiti pomalo bezosjećajnom elektro-servu na upravljaču. Peterovratna verzija Punta Evo ima početnu cijenu od 80.000 kuna. Ona se kod testnog automobila, zbog alu naplataka i ostatka dodatne opreme, penje za još 8 tisuća. Ulazni modeli konkurencije sličnih su cijena, što Fiatovom novaku daje, u najmanju ruku, ravnopravne šanse u prilično natrpanoj klasi.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarnjem terminu programa Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene